E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTUSKON'dan Avrupa hamlesi---

TUSKON'dan Avrupa hamlesi

TUSKON'dan Avrupa hamlesi
22 Ekim 2016 - 07:41 borsagundem.com

FETÖ/PDY terör örgütüne destek vermek suçundan kapatılan TUSKON, Avrupa'da Türkiye aleyhine TUSKON EU ile çalışıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON), Brüksel'de Türkiyealeyhine çalışmalara devam edebilmek için kapatılmadan önce Aralık 2015'te kurduğu TUSKON EU, yakın takibe alındı. DışişleriBakanlığı, derneğin Türkiye aleyhine yaptığı çalışmalar, ilişki ağı ve finans kaynaklarıyla ilgili olarak araştırma başlattı. Dışişleri uzmanları, Türkiye'den kaçan FETÖ üyelerinin TUSKON EU'da faaliyet gösterdikleri iddialarını da araştırıyor.

3 KİŞİ AKREDİTE OLDU
TUSKON EU'nun kuruluş belgesine göre, yönetimde Serdar Yeşilyurt, Muhammet Yılmaz ve Ebubekir Işık yer alıyor. 8 Aralık 2015'te resmileşen TUSKON EU'nun ilk adresi, Brüksel'in dışındaki bir ev olarak görülüyor. 25 Nisan 2016'da AB kurumları yakınlarındaki yeni adresine taşınan TUSKON EU adına Avrupa Parlamentosu'na (AP) üç kişi akredite edildi. TUSKON'un 17 Mart'ta "Türkiye'de neler oluyor? Temel haklar ve özgürlükler karşısındaki zorluklar" başlıklı etkinliğinde, örgütle bağlantılı Zaman gazetesine kayyum atanması ele alındı.

KARA PROPAGANDA
21 Haziran'da düzenlenen "Türk Ekonomisi Ne Kadar Güçlü?" başlıklı başka bir etkinlikte de Türkiye'nin ekonomik açıdan "giderek zayıfladığı ve mali açıdan zayıf ülke bir olduğu" yönünde propaganda yapıldı. Bu tür etkinliklere, AB çalışanları, uzmanlar ve gazeteciler davet edilerek "olumsuz Türkiye" algısı güçlendirilmeye çalışıldı. TUSKON'un AB kurumları yetkilileri ve AP üyeleri nezdinde de Türkiye aleyhine temaslarda bulunduğu biliniyor. TUSKON EU, Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO) ile de ortak çalışmalar yürütüyor. FEDACTIO, FETÖ'nün Belçika'daki çatı kuruluşu olarak biliniyor. FEDACTIO aynı hedefi paylaşan 67 dernekten oluşuyor.

TÜRKİYE KARŞITI HER YERDE
TUSKON, AB'nin başkenti Brüksel'de Türkiye aleyhine yapılan propaganda veya bu yöndeki etkinliklere sponsor olmasıyla biliniyor. Bu çerçevede TUSKON, Brüksel'deki önde gelen düşünce kuruluşlarından Avrupa Politika Merkezi'nin (EPC) düzenlediği Türkiye konulu etkinliklerde Ankara'yı hedefe koyma yoluna gitti. Kasım 2015-Mart 2016 arasında düzenlenen "Suriyeli sığınmacı krizi ve AB-Türkiye ilişkilerine etkileri", "Türkiye'de medya özgürlüğü" panellerine destek verdi.
İbrahim Acar/Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)