E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTSPB aracı kurumları olağanüstü toplantıya çağırdı---

TSPB aracı kurumları olağanüstü toplantıya çağırdı

TSPB aracı kurumları olağanüstü toplantıya çağırdı
13 Ağustos 2018 - 15:56 borsagundem.com

Türk ekonomisinin karşı karşıya kaldığı saldırıya karşı Borsanın aktörleri de harekete geçti. Kritik toplantı bu akşam TSPB merkezinde yapılıyor...

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Türk ekonomisi bir algı operasyonuyla karşı karşıya. Kur ve borsa üzerinden çok ciddi spekülatif ataklarla yıpratma girişimleri sürüyor. Dolar yükseldikçe yükseliyor. Hisselerde çöküş yaşanıyor. Ancak tüm kurumlar bu ‘ekonomik saldırı’nın karşında dimdik duruyor.  Sermaye Piyasalarının ve Borsa İstanbul’un önemli aktörü Aracı Kurumlar da TSPB’den gelen çağrıyla bu akşam piyasalardaki kritik gelişmeleri görüşmek için olağanüstü toplanıyor.

TÜM KURUMLARDAN ‘OYUN BOZAN’ ÇIKIŞLAR  

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu savaşı devlet-millet birlikte biz kazanacağız" denildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, piyasalara üfürülen ve itimat sarsıcı bilgileri yönelik yaptığı açıklamada “Mevduatlara el konulması, döviz hesaplarının TL’ye çevrilmesi kesinlikle söz konusu değil” dedi. Sözler güven duygusunu tazeledi, çirkin oyunu bozdu. 

Merkez Bankası, dolar kurundaki sert yükselişin ardından aldığı bir dizi tedbiri ilan etti. Likidite önlemlerini hayat geçirirken,  “para var, korkmayın” mesajını da herkese gönderdi.

BDDK tüm bankacılık çevrelerinde çok olumlu bulunan “swap işlemlerine” sınır getirdi.

ARACI KURUMLARA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

Ve bugün de Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) krize el attı. Aracı kurum üst yöneticilerine ‘olağanüstü toplantı’ daveti gönderildi. Birlik yönetiminin çağrısıyla tüm aracı kurumlar harekete geçti.

Davette, olağanüstü gelişmeler karşısında atılması gereken adımların konuşulacağı kritik toplantıya her kurumun mutlaka katılması gerektiği uyarısı da yer aldı.

TSPB’den aracı kurumlara yapılan çağrıda şöyle denildi:

“Sayın aracı kurum üyemiz

Piyasalarda yaşanan olağanüstü gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla bütün aracı kurum üyelerimizin genel müdür veya genel müdür yardımcısı düzeyindeki temsilcilerinin katılımıyla genişletilmiş aracı kurumlar komitesi toplantısı,

Bugün  (13 Ağustos 2018 Pazartesi, 18.30-20 saatleri arasında)

Birlik Merkezimizde gerçekleştirilecektir.

Toplantıya katılım durumunuzu saat 16.30’a kadar bildirmenizi ve toplantıya katılım sağlanmasını bilgilerinize sunarız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ13 Ağustos 2018 20:07

    DAR ZAMANDA ÜLKESİNİ VE MİLLETİNİ DÜŞÜNEN HERKSE MİNNETARIM.KEŞKE DEVLET KURUMLARINI YÖNETEN HERKES SİZİN GİBİ DAVRANIP YATIRIMCIYIDA KORUSAYDI ÜLKE BU HALLERE GELMEZDİ MALESEF ONLAR SADECE PATRON EMRİYLE HAREKET EDİP YATIRIMCIYI KAÇIRDI . 8-)

  • ergun13 Ağustos 2018 18:43

    çok komik

  • Ahmet yetmez13 Ağustos 2018 18:24

    15 senedir yediler , borc parayi bolluk bereket sandilar. Yandaşlara dev ihaleler verdiler. Simdi dolar faizi artiyor ve borc verenler öde bakalim diyor.

  • Aselci...13 Ağustos 2018 16:27

    Vatanini milletini seven böyle zor günlerde ilk olarak kar etmeyi düşünmez. İlk bu belayi nasil yeneriz onu düşünür. Hisse sahipleri araci kurumlar ve kücük yatirimcilar. Gün birlik günüdür. Allah yardim etsin tekrar bize bu haçlilara karsi .oyun büyük savaş büyük.