E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Aramco halka açılacak---

Suudi Aramco halka açılacak

Suudi Aramco halka açılacak
20 Ocak 2017 - 23:30 borsagundem.com

Suudi Arabistan petrol bakanı ülkenin devlet yönetimindeki petrol şirketi Aramco'nun 2018 yılında halka açılacağını dile getirdi.

Suudi Arabistan petrol bakanı Davos'ta yaptığı açıklamada ülkenin devlet yönetimindeki petrol şirketi Aramco'nun 2018 yılında halka açılacağını dile getirdi.

Bakan konuya ilişkin açıklamasında Suudi liderlerin Aramco'nun halka arzı konusunda önemli bir karar aldığını ve bunun çok da uzak olmayan bir gelecekte açıklanarak, bu çok karlı ve dev kuruluşa yönelik yatırımcı güveninin inşaa edileceğini dile getirdi.


Bakan, petrol fiyatlarının şu anda olduğundan çok daha iyi seviyelere geleceğine inandığını ancak piyasaların düşüşünden önce gördüğü zirve seviyelere yaklaşmasını beklemediğini dile getirerek, doların değer kazanmasından daha çok jeopolitik riskler ve arz talep cephesindeki sürprizlerin petrol fiyatlarında etkili olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)