E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSP'den Almanya'ya bütçe tavsiyesi---

SP'den Almanya'ya bütçe tavsiyesi

SP'den Almanya'ya bütçe tavsiyesi
22 Ekim 2014 - 15:55 borsagundem.com

Euro bölgesindeki durgunluğun önümüzdeki yıl da devam edeceğini beklediğini duyuran S&P, Almanya'nın bütçe dengesini gevşetmesi gerektiğini duyurdu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi derecelendirme kurumu S&P, bugün yaptığı açıklamada Almanya'nın bütçe dengesinde gevşemeye gitmesinin euro bölgesinde büyümeye kısmi olarak fayda sağlayacağını duyurdu.

Mart ayından beri Avrupa bölgesinde yaşanmaya başlayan ekonomik yavaşlama ve 2008’den beri yaşanan iki resesyonun ardından Avrupa’da ekonomik durgunluğun nasıl sonlandırılacağına dair tartışmalar devam ediyor.

Geçmiş yıllarda Avrupa Merkez Bankası'nın yapmış olduğu parasal genişlemelere rağmen mali açıdan Avrupa’daki pek çok bankanın ve hükümetin bütçesi istenilen seviyeye gelmiş değil. AMB, eylül ayında yeni varlığa dayalı tahvil alım programı uygulayacaklarını açıklamıştı. Bütçe dengesi ve parasal genişlemeye en çok direnen Almanya’nın kendi büyümesindeki yavaşlama ve komşu ülkelerin baskılarına rağmen bütçe dengesi konusundaki tutumuna devam etmesinin mümkün olup olmadığı en çok konuşulan konular arasında.
S&P son duyurusunda Almanya’nın kendi bütçe dengesini gevşetip altyapı yatımı yapmasının euro bölgesindeki durgunluğu engelleyemeyeceğini ama kısmi düzelme sağlayacağını iddia etti.

S&P, Almanya’nın bütçe genişlemesine tutumunu tahmin etmek için Almanya’nın 2015 ilk çeyrek büyüme rakamlarına odaklanıyor.

2015’in ilk çeyreğinde komşu ülkelerdeki ekonomik yavaşlamanın Almanya ekonomisinde tedirginlik yaratacağının belirten S&P, Almanya’nın bütçe genişlemesine gitmesinin hem kendisi için hem de komşum ülkeler için faydalı olacağını iddia etti.
Önümüzdeki çeyreklerde yaşanan zorluklardan ötürü Almanya’nın altyapı yatırımlarını arttırmaya başlayacağını iddia eden S&P, 2015 ve 2016’da Almanya’nın altyapı yatırımlarının GSYH’ya oranını yüzde 1 arttıracağını beklediğini duyurdu.

Almanya’nın bütçe dengesini yüzde bir oranında gevşetmesinin euro bölgesinde yüzde 0,3 büyüme ve 210 bin iş yaratacağını iddia eden S&P, Almanya’daki bütçe dengesi genişlemesinde en çok faydalanacak olan ülkenin Almanya’nın kendisi olduğunu belirtti.

S&P, duyurunun sonuç bölümünde  bir ülkede reflasyona gidilmesinin euro bölgesindeki büyümeyi sarsmayacağını iddia etti ve Almanya’nın bütçe dengesini gevşetmesinin Avrupa’da büyümeye olumlun katkı sağlayacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)