E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti---

S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti
24 Şubat 2018 - 00:58 borsagundem.com

S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB" seviyesinde teyit etti. Kuruluştan yapılan açıklamada, dış finansman, inşaat ve kamu tüketimine yapılan yatırımlar Türkiye ekonomisinin riskleri olarak değerlendirildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu teyit ettiğini duyurdu.

S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB" seviyesinde, yerli para cinsinden kredi notunun da "BB+" seviyesinde teyit edildiği, görünümünün de "negatif" olarak korunduğu bildirildi.

Açıklamada, negatif görünümle ilgili olarak, dış finansal koşullardaki değişimin Türkiye'nin finansal ve kurumsal sektörünü kısıtlayabileceği belirtildi.

RİSKLER NELER?

Para politikasının enflasyon ve döviz baskılarını engelleyememesi durumunda ülkenin kredi notunun düşürüleceği uyarısında bulunulan açıklamada, Türkiye'nin dış finansmanının ve genelde inşaat ile kamu tüketimine yapılan yatırımların ülkenin gelecekteki ekonomik ve finansal istikrarı için risk oluşturduğu ifade edildi.

GÖRÜNÜM NASIL YÜKSELTİLİR?

Öte yandan açıklamada, kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının azalması, enflasyon baskılarının yatışması, Türk lirasının değerinin dengeye kavuşması, büyüme beklentilerinin artması ve dış finansmanın dengelenmesi durumlarında Türkiye'nin görünümünün "durağana" yükseltileceği bilgisine yer verildi.

S&P, geçen yıl yüzde 7 büyüme yakalayan Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 4, gelecek sene de yüzde 3,2 büyüme göstermesinin tahmin edildiğini aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Say24 Şubat 2018 07:41

    Modys fich önemli sp sallayan yok

  • İDDİA EDEN VAR MI?24 Şubat 2018 02:01

    DİPSİZ KÖR KUYU,,,,,DESTEKSİZ ERİTECEK BORSAYI

  • KARTALAĞABEYLİ24 Şubat 2018 02:00

    YANİ İÇ PİYASAYI DESTEKLEYEN DÖVİZ AKIŞI GECMİŞ BAZ ALINDIĞINDA UZUN VADEYE DAYALI OLANI EMEKLİLİK FONU REZERV OPSİYONLARI YATIRIMLARI GÜNÜMZÜN SERMAYESİ OLUYOR 3 YIL SONLA ANLARSINIZ 6 YIL OLDUMU? YANİ UZUN VADE BAZ ALINDIĞINDA , KISA VADE DE18000 GÜNLÜK HREKETLİ AĞIRLIK SEVİYESİ TEST ETTİ..SONUÇ?

  • KARTALAĞABEYLİ24 Şubat 2018 01:55

    BU ÜLKE %7 BÜYÜMÜYORİMAR BAZLI YATIRIMLARIN VE İÇ BORÇ STOĞU AKABINDE ENFİLASYON FARKI İLE BÜYÜME ORANLARINDA SPEKÜLASYON OLUYOR YANİ ASLINDA SEKTÖRLER VE ÜRETİM DARALIRKEN TL BAZLI LİKİLİTE SORUNU OLUYOR VE PİYAYI FİYATLAYANDA 1%110 KALDIRAÇLI İŞLEMLER

  • Koçovalı24 Şubat 2018 01:38

    Yüzde 7 buyuyen ulkeye,notunu düşurebilirim diyo...:) komix

  • Oku biraz araştır24 Şubat 2018 17:48

    Kamu inşaat , tüketim büyümesi. Pazara çarşıya gidiyor musun ? Akaryakıttan, vergilerden, faturalardan haberin var mı ? Bu mu büyüme ?