E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P, Dow ve Nasdaq günü rekorla tamamladı---

S&P, Dow ve Nasdaq günü rekorla tamamladı

S&P, Dow ve Nasdaq günü rekorla tamamladı
07 Kasım 2017 - 00:08 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasalarında enerji sektörü hisselerinde yoğunlaşan alımlar gösterge endekslewri yeni rekor seviyelere taşıdı.

BORSAGUNDEM.COM

Emtia fiyatlarındaki toparlanma, küresel düzeyde ekonomilerde görülen toparlanma ve doların diğer para birimleri karşısında yaşadığı değer kaybı Wall Street'te gösterge endekslerin yükselmesinde etkili oldu.

S&P 500, Dow Jones Sanayi endeksi ve Nasdaq Bileşik endeksi Cuma gününü rekorla tamamladıktan sonra, aynı şeyi bugün de gerçekleştirdi.

Dow yüzde 0.1'in altında bir oranda yükselişle 23549, S&P 500 yüzde 0.13 artışla 2591, Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0.3 artışla 6786 puandan günü tamamladılar. Her üç endeks için de bu rakamlar yeni kapanış rekorlarını ifade etti.

Borsanın bugün yaşadığı yükselişe enerji sektörü hisseleri öncülük etti. Chesapeake Energy hisseleri yüzde 9.5, Apache hisseleri yüzde 6.7 oranında değer kazandı.

Bununla birlikte diğer sektörlerde şirketlerden gelen haberler fiyatları dalgalandırdı

Broadcom tarafından satın alma teklifi sunulan Qualcomm hisseleri yüzde 1.9 oranında değer kazandı. Aralarındaki ortaklık görüşmelerini sonlandırdıklarını açıklayan iki şirketten Sprint'in hisseleri yüze 11 ve T-Mobile hisseleri yüzde 6.1 oranında değer kaybetti.

Wall Street Journal'de yer alan bir haberde ortak rakipleri Nvidia'ya karşı güç birliğine gideceklerini açıklayan şirketlerden Intel'in hissesi yüzde 1.3 ve AMD'nin hissleri yüzde 6.7 oranında değer kazandı. Nvidia hisseleri ise yüzde 0.3 oranında yükseldi.

Siyasi cephede ise yatırımcılar önümüzdeki hafta açıklanacak olan vergi tasarısındaki gelişmleri beklediklerini dile getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)