E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayiciden kur güveni! Piyasalar 2 aya canlanır---

Sanayiciden kur güveni! Piyasalar 2 aya canlanır

Sanayiciden kur güveni! Piyasalar 2 aya canlanır
21 Ekim 2018 - 09:31 borsagundem.com

Kur sorununun 6 aydan önce çözüleceğini belirten ASO Başkanı Nurettin Özdebir, piyasaların 2-3 aya çalışır hale geleceğini söyledi. Özdebir, “Ülkemizin geleceği parlak” dedi

Yeni Ekonomi Programı (YEP), Enflasyonla Topyekün Mücadele Planı başta olmak üzere Hükümetin ekonomiyi güçlendirme adımları sanayicinin güvenini artırdı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir kur sorununun 6 aydan kısa sürede çözüleceğini belirterek, "Bu coğrafyada Türkiye kimin yanında olursa onun kefesi ağır basıyor. Bunu AB özellikle Almanya çok iyi biliyor. O nedenle kur krizinin 6 ay süreceğini zannetmiyorum. 2-3 ay içinde piyasaların çalışır hale geleceğini hissediyorum. Ülkemizin geleceği parlak yeter ki o güne kadar dayanalım. Biraz dişimizi sıkmamız lazım" dedi. ASO Başkanı Özdebir, Meslek Komiteleri Toplantısı sırasında düzenlenen oturumlarda soruları yanıtladı.

SİMİTÇİDE SON MODEL TELEFON

Türk Lirası'nın başkasının değerleriyle ölçüldüğünü kaydeden Özdebir, "Biz TL'ye gerçekten güveniyor muyuz? Bu benim milli param diye sahip çıkabiliyor muyuz? Biz her sene Boğaz köprüsü parasını cep telefonuna verecek kadar zengin değiliz. Sokakta simit satanın elinde ısırılmış elma olan cep telefonu var. Bu şekilde dış etki ve şoklardan kurtulamayız" diye konuştu.

CİDDİ TOPARLANMA VAR

"2013 sonrası 'Yap-İşlet Devret'lerle ilgili finansmanın yurtdışından bulunması gerekirken pek çoğu kendi kaynaklarımızdan aktarılmak suretiyle yapıldı" diyen Özdebir, "Sanayicinin, reel sektörün kullanması gereken kaynaklar mecbur altyapı projelerine kaydırıldı. Bu da finansal kuruluğa sebep oldu" şeklinde konuştu. Özdebir, YEP ile yeni tedbir ve tasarruflardan söz edildiğini belirterek, "Ciddi anlamda toparlanma sinyalleri var" dedi.

KDV ÖDEMESİ İÇİN DÜZENLEME YAPILACAK

Yurtdışından gelen parada ABD'li rahip Andrew Brunson'ın çok önemli bir faktör olmadığını belirten Özdebir, "ABD hır çıkarmasına rağmen para geldi. Türkiye 2 milyar euro borçlandı" dedi. Devletin KDV alacakları dahil reel sektöre olan borçlarını ödemesi gerektiğini belirten Özdebir, önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir düzenleme yapılacağının bilgisini verdi. (Hazal Ateş - Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İbrahim doğan 21 Ekim 2018 21:22

    Ekonomi bozuk diyorlar doğru ama dar gelirli olanlar ancak medyada işitiyoruz 29 ekimde turistik yerler şimdiden dolmuş demekki fakiri iyice fakirleşti zenginide iyice zenginlleşti

  • Zihni sinir21 Ekim 2018 18:57

    Yaşasın ciddi toparlanma varmış.Acaba göbek bölgesinde mi.

  • Sela nik21 Ekim 2018 16:35

    Kura güvenin kur yapana da güvenin sonra boşta kalmış kurma kolu gibi dönün....

  • Hadi cevriye21 Ekim 2018 15:55

    Garibanın evi yok yada kötü, alt yapılar, hatlar iyi yapılmadığı için sıkış tıkış toplu taşımada heder oluyor, ekmek makarna pilavla günü geçiriyor. Tek lüksü hayatı boyunca kendini iyi hissettiren tek avuntusu bir güzel telefon. Onu da o kullanmasın biz kullanalım diyorlar. Spor arabalarını, yatlarini hatta sevgililere alınan hediyeleri vergiden düşüyorlar utanmazlar. Sonra da suçu yine garibana buluyorlar

  • A men21 Ekim 2018 16:39

    %51 akıllı değil zengin değil ama ülkeyi yönettiriyor. Sonra makarnamıza gözdikiliyor deniyor.

  • savas21 Ekim 2018 14:35

    senin çocuğunda ne var,altındaki arabanın markası ne. Onun kullandığı bu şeylerin vergisini şirkete yükledin mi? Cevap ver sonra çözümü anlatırsın.

  • sözdesanayiciler21 Ekim 2018 11:57

    herkes simitcinin telefonuna kafayi takmis.tabiki herkes en iyisini kullanmak ister.bu normaldir.sadece belli bir zümre isirilmis elma kullansin geri kalanlar kullanmasin istiyorlar.herkes kullaninca patronlarin elindeki isirilmis elmanin bi ayricaligi bi cazibesi kalmiyor.telefonlardan bahsedeceginize suriyelilere harcadigimiz 35 milyar dolardan bahsedin.yillardir milleti yolunacak kaz gibi goren sanayicilerden bahsedin.hala buzdolabi motoru,lcd ekran uretmeye tenezzul etmeyip yurtdisindan satin alan sirketlerden bahsedin.turkiyede kazandigi parayi isvicrede istifleyip yatirim yapmaya gelincede paramiz yok devlet destek versin diye patroncuklardan bahsedin sanane milletin kullandigi telwfondan.

  • Bedava zenginlik, üretmeden yeme21 Ekim 2018 10:53

    Kardeşim bunun çaresi cep telefonu, araba üretmek o zaman. Sadece vatandaşı elestirecegine dandik olmayan yerli telefon, araba argesi yapın, üretin, markalaşın. Teşvik, hibe, vergi affı, sabit kur avantaji hep size nedense. Vatandaş daima bedel ödüyor. Maşallah steve jobs tan fazla imkaniniz var ama sadece yancı menfi siyaset ve beton yapıyorsunuz. Bırakın bu bedava zenginlik islerini. Uretiver bir i phone samsung benzeri telefon. Bırak teknolojik ürünleri , gıdada bile yerli ürünlere güvenemez olduk. Halkın sağlığını düşünen yok. Sütlere , süt ürünlerine nişasta, yağ katıyorsunuz. Etlerin nerden geldiği , hastalıklı mı değil mi belli değil. İyi sebze meyve avrupaya gidiyor hatta kimyasal oranı, gübresi belli düzeyden yüksek olunca adamlar almıyor, sagliklisini istiyor. biz ise burda kötüsünü pahalıya yiyoruz. Her yer zehir, kanserojen. Gayri müslim malına güvenir olduk. Utanç verici. Sözde müslümanız.

  • Çiri çeri21 Ekim 2018 10:19

    sanayiciymiş..sanane kardeşim senin simitçinin cebindeki elma telefondan..ne alacak gidip saçma sapan V ile başlayan marka alsa bişe olmaz değl mi? sizin gibiler bi bitmedi.sanayici felan değilsiniz...milletin cebinde yıllardır gözünüz..işiniz bu milleti nasıl sömürsem. Otv kdv trt bandrölü bi ton vergi alırken iyi..yerli alın demekle olmuyor o işler..elinde ne var, ne koymuşun ortaya ki millet seni seçsin..oyle boş beleş tercih olmuyor. Teknolojin daha emekleme düzeyi.

  • KILIÇ21 Ekim 2018 10:14

    CANLANMA BAŞLARSA BORSADAN BAŞLAR ÜMİDİYLE HİSSEYE YATIRIMINA DEVAM ENERJİ ,TEKNOLOJİ VE YATIRIM ORTAKLIKLARINDA ÜMİT GÖRÜYORUM HERKESE BOL KAZANÇ.

  • Ataman21 Ekim 2018 09:55

    Simitçi çalışıyor kazanıyor borçlanıyor ama bir şekilde ödüyor o telefonu, sorun o adamın aynı zamanda senin bedavaya devlet sırtından aldığın telefonu da ödüyor olması.