E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaadet Partisi'nden hükümete sert eleştiri---

Saadet Partisi'nden hükümete sert eleştiri

Saadet Partisi'nden hükümete sert eleştiri
20 Eylül 2017 - 17:14 borsagundem.com

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından TEOG’un kaldırılmasına tepki gösterdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yeni göreve başlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a hayırlı olsun dileğinde bulundu. Eğitim sistemindeki değişikleri eleştiren Karamollaoğlu, "15 yılda 5 kere eğitim sistemimiz değişmiş, 6 bakan değişmiş. Aynı iktidar ama beş kere sistem, 6 kere de bakan değişiyor. Bunu anlamak mümkün değil. İşin garibi her gelen bakan yeniden eğitim sisteminin tanzimine girişiyor, eskiyi yanlış bulduğunu ifade ediyor." diye konuştu.

2016 eğitim raporuna göre, Türkiye'nin OECD ülkesi 38 ülke arasında 35'inci olduğunu belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti: "Kıl payı sonunculuğu kaçırmışız. Bunu bu arkadaşlar da görüyorlar, çözemiyorlar. Sınavlar aldı başını gidiyor. Türkiye herhalde sınav sistemini en hızlı, en çabuk değiştiren ülkelerden bir tanesi. Burada başarılıyız. Bir ülkede aynı iktidar döneminde imtihan sistemi bu kadar değişebilir mi? Maalesef ki Cumhuriyet'in en çok yanılan ve yanılgısını itiraf eden bir iktidar ile karşı karşıyayız. İstisnasız her konuda yanılmışız dediler ama bu yanılma hakını başkalarına vermediler."

TEOG sisteminin değiştiğini anımsatan Karamollaoğlu, "Biz başkanlık sistemine karşı gelirken sırf bu sebepten karşı çıktık. Türkiye'deki bütün politikalar tek bir kişinin insafına, inisiyatifine bırakılamaz. Bu şahsen Sayın Cumhurbaşkanı'na gösterilen bir tepki değil. Sistem, anlayış yanlış. Biz TEOG'un kaldırılmasına karşı değiliz, bunun yapılış biçimine karşıyız" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanı, sanki başkası getirmiş gibi, ‘Böyle şey mi olur’ dedi ve TEOG’un kaldırılacağını açıkladı. Ama Başbakanın haberi yok, Milli Eğitim Bakanı'nın haberi yok, Müsteşarın, Talim Terbiye’nin, TBMM’nin haberi yok. Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin haberi yok. Tek akıl, Tek karar... İşte biz başkanlık sisteminin muhtevasına da bu yüzden karşı çıktık. 17 Milyon öğrencinin, 80 milyonluk ülkenin kaderi tek bir kişinin inisiyatifine bırakılamaz. Eğitim ciddi iştir. Televizyon programında değil, hükümet programında açıklanır. Sanki rüyada görmüş gibi, akşam başka bir sistemle uyuyup, sabah bambaşka bir sistemle uyanılmaz. Bu yüzden biz diyoruz ki, değişmesi gereken artık sınav sistemi değil bu anlayışın bizzat kendisidir.”

Karamollaoğlu, TEOG'un kaldırılması tekfinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelmesi gerektiğini savundu.

KUZEY IRAK REFERANDUMU

Dış politikaya da değinen Karamollaoğlu, "Amerika, Rusya ve Çin'le dostluk kurmamız tabiidir ama ülkemizin güvenliğini bunlara emanet etmemiz mümkün olmaz" dedi. Karamollaoğlu, Türkiye'nin kendi sanayisini ve teknolojisini geliştirmeden, kendi silahlarını üretmeden hiçbir zaman dış politikada etkili olamayacağını belirtti. Kuzey Irak'taki referandumun yaklaştığını, herkesin bu referanduma karşı olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "İsrail bu referandumu destekleyen tek ülke. İsrail'in ipiyle kuyuya inilmez. İsrail'in destek verdiği her proje mutlaka o ülke için ölüm vesilesidir" diye konuştu.Karamollaoğlu, referandumun yapılmasından vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya cevap nerde ?20 Eylül 2017 20:51

    Zerre kadar bilgin yok çıkmış cahilce konusuyon ziya sana dün sorduğum sorunun cevabı nerde? Bir soruya bile cevap verecek bilgi birikimine sahip degilsin benim yazdığıma sacma yorumlar yazma sorduğum soruya cevap yaz . pkk yada fetoyada destek veren sizdiniz simdi cikipta klavye erkekliği yapma vatan sevgisininin terazisi sizdemi? Terbiyeni bozma kimseye hakaret etme !!!

  • Selim Cad 20 Eylül 2017 20:48

    Kukla mustafa kamalak gitti Kukla karamolla geldi 28 şubat kararına niye imza attın ortaklık hükümetten çekilseydin hep FİTNE hep FİTNE

  • Salim Deva 20 Eylül 2017 20:47

    Yeminle bunu verip yerine 12 mandal 1 leğen alsak daha karlı oluruz

  • ali20 Eylül 2017 20:05

    bir memlekette doğru söyleyenlerle aldatanlar ayırt edilmedikçe o memleket ancak 2071 de lider olur..!!! (başkanım sen yalan söylemezsinde yalakalıkta yapmazsın ağzına sağlık)

  • Ziya20 Eylül 2017 19:40

    Klavye delisi çatlağın biri pkk ağzıyla konuşmuş. Mesele parti meselesi değil anlamaktan aciz acuze. Pkk Türkiye de eleman sıkıntısı çekse İran da, Suriye den Irak tan binlerce buluyor. Onların da kafalarını senin ki gibi ideoloji samanı ile doldurp katil olarak hazırlıyorlar. En az 25 ülke de destek veriyor. Tabi ki Daeş te öyle. Sen ne yapıyorsun burada çemkiriyorsun saçmalıyorsun zırvalıyorsun.

  • yerli mal20 Eylül 2017 19:05

    eğitimde fakir-zengin eşitliğini TEOG gibi merkezi sınavlar sağlıyor. merkezi sınavlar olmazsa, istanbul, ankara'daki Türkiyenin en iyi okullarında zenginler okur. fakirlere vasıfsız anadolu üniversiteleri kalır

  • haktan20 Eylül 2017 18:47

    CHP nin borazanı...

  • Üstad net konuş geveleme20 Eylül 2017 18:12

    Tv5 te kendi kanalinda bile konuşurken titriyosun bize korkak değil cesaret ehli lider gerek RAHMETLİ ERBAKAN HOCADA KORKTU ÇOLUK ÇOCUĞUN ELINE ULKEYİ KAPTIRDI. BİLDİKLERİNİ YA DOST DOĞRU ANLAT YADA SUS . ÇIKIP DA 16 NİSAN REFERANDUMUNDA DOĞRULARI SOYLEMEDIN ANLATMADIN ŞİMDİ BİZ SÖYLEMİŞTİK BARİ DEME . EYY KENDİNİ ÜLKENİN SAHİBİ SANAN AKP VE CÜMLESİ MADEM O KADAR KAHRAMANSINIZ 1 GÜNDE ÜLKEYİ KURTARDINIZ 40 YILDIR PKK KAN DÖKÜYOR HADİ GİDİN DE PKK YI YOK EDİN SİZE 6 AY MÜHLET onlarda uçak,helikopter,tank, zırhlı araç ta yok haaa.