E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye'ye et ihracatı yakın zamanda başlayabilir---

Rusya: Türkiye'ye et ihracatı yakın zamanda başlayabilir

Rusya: Türkiye'ye et ihracatı yakın zamanda başlayabilir
12 Mayıs 2018 - 11:11 borsagundem.com

Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Cambulat Hatuov, Rusya'dan Türkiye'ye et ihracatına ilişkin görüşmelerin başarılı geçtiğini söyledi.

Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Cambulat Hatuov, Rusya'dan Türkiye'ye et ihracatının yakın zamanda başlayabileceğini söyledi. Rusya'nın Yekaterinburg kentinde düzenlenen bir tarım forumunda Sputnik'e demeç veren Hatuov, Rusya'dan Türkiye'ye et ihracatına ilişkin görüşmelerin başarılı geçtiğini söyledi. Hatuov, "Görüşmeler olumlu geçiyor. Süreç devam ediyor ve ihracatın yakın zamanda başlayacağını düşünüyorum" dedi.

“İthalat düşük seviyelerde olur”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Rusya'dan kırmızı et, süt ve deniz ürünleri ithalatına ilişkin "Türkiye'nin çok büyük et ihtiyacından değil de genelde siyasi olarak ihracat yaptığınız ülkelerden ithalat da yapmak zorunda olduğunuz için bazı kalemlerde ister istemez böyle şeyler gündeme gelebiliyor. İthal edilecek bile olsa büyük seviyelerde değil küçük seviyelerde olur" demişti.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, mart ortasındaki açıklamasında, Rus şirketlerinin ürettiği kırmızı et, süt ve deniz ürünlerinin Türkiye'ye ihracatının en yakın zamanda başlamasını beklediklerini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç12 Mayıs 2018 23:24

    DAİMA YAZIYORUM YİNE YAZACAGIM ÜLKEMİZDEKİ MERALAR DÜNYANIN İHTİYACINI KARŞILAYACAK KADAR HAYVAN BESLEMEYE MÜSAİT ANCAK VATANDAŞ BU KOMULARDA YETERSİZ DEVLET BU MERALRDA HER TÜRLÜ HAYVAN ÇİFTİGİ YAPALI VE ÜRETMELİ BAŞKA DA ÇARE YOK ÇÜNKÜ BİZİM KÖYÜN ARKA TARAFINDA BİNLERCE DÖNÜM MERA VAR ÇOCUKLUK YILLARIMDA O MERALRA DEVELER BİLE GELİRDİ ŞİMDİ BOŞ O MERA AH ŞU ESKİ HAYVANLAR GELSE DİYE BAKIP DURUYOR BİZDE DIŞARDAN ET ALIYORUZ ÇOK YAZIK OLUYOR.

  • Günaydın canım 12 Mayıs 2018 15:59

    Çiftçi bitti helal ak parti

  • Ahmet Özbir12 Mayıs 2018 15:54

    ET yerine MANTAR YİYELİM, böylece hayvan neslinin kurumasını önleyelim!.. Bilim insanları etin yerini tutan tek yiyecek mandar diyor! Haydi KÂİNAT HAYVANLARINA ÖZGÜRLÜK !..

  • demirkan 12 Mayıs 2018 15:11

    Rus kızları geliyo. ses çıkarmıyon da. et gelince niye bağırıyon birader.

  • Hoca12 Mayıs 2018 16:02

    Helali harami bilmeyenler icin ikisi de hos

  • Keklik12 Mayıs 2018 16:01

    Ikisi de et

  • ARMAGEDON12 Mayıs 2018 13:58

    yakında bize domates te satarlar

  • Büyük başarı12 Mayıs 2018 12:43

    Başardık, helal olsun