E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPlosser emekli oluyor---

Plosser emekli oluyor

Plosser emekli oluyor
23 Eylül 2014 - 08:31 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası’nın şahin başkanlarından Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, gelecek yıl emekliye ayrılacağını açıkladı

ABD Merkez Bankası Fed’in gevşek para politikasını en fazla eleştiren başkanlarından Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, gelecek yıl emekliye ayrılıyor. 66 yaşındaki Plosser, sekiz yıllık görev sürecinde politika faizi kararlarında altı kez diğerlerinden farklı olarak faizlerin artırılması yönünde oy kullandı. Bu kararların ikisini küresel piyasaların yakından takip ettiği son iki toplantıda verdi. Plosser, sık sık Fed’in gevşek para politikasının enflasyonu artıracağı eleştirisi yaparken, Temmuz ve Eylül aylarındaki Açık Piyasa Komitesi toplantılarında sıfıra yakın seviyelerdeki faizin artırılması gerektiği yönünde konuştu. Eleştirileri ve piyasa karşıtı açıklamaları nedeniyle en “şahin” başkanlardan biri olarak kabul edilen Plosser’ın görevden ayrılmasının Fed üzerinde faizleri beklenenden daha erken artırma baskısı yaratabileceğine işaret ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)