E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYeni hafta PMI verileriyle başlıyor---

Yeni hafta PMI verileriyle başlıyor

Yeni hafta PMI verileriyle başlıyor
24 Ekim 2016 - 08:58 borsagundem.com

Destek Yatırım; dolar cephesinde gelişmekte olan ülkelerin zayıf görüntüsünün devam ettiğini belirtti

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

Doların küresel olarak güçlü görüntüsü devam ediyor. Dolar endeksi geçtiğimiz haftayı 98.50 seviyesinin üzerinde kapatarak son 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar endeksinin güçlenmesinde FED üyelerinin Aralık ayında faiz artışını işaret etmesi etkili oldu. Aralık ayında FED’in faiz artış ihtimali % 65 civarında yer alıyor. ECB sonrası Euro’nun dolar karşısındaki değer kaybı geçtiğimiz hafta % 2,80 oldu. Euro’nun Dolar karşısındaki kaybı Dolar endeksinin yükselmesinin temel sebeplerden biri olarak yer aldı.

Yurtiçinde ise Dolar TL paritesi geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği rekorlar sonrası haftanın son işlem günlerinde rekor seviyelerden uzaklaştı. Ancak gelişmekte olan ülkelerin zayıf görüntüsü devam ediyor.

Emtia cephesinde ise Altın fiyatları tepki yükselişleri gerçekleştiriyor. Altın geçtiğimiz haftayı % 1,37 değer kazanımıyla tamamladı. Petrol ise bu hafta OPEC ve OPEC dışı ülkelerin resmi olmayan toplantısının sonucunu bekleyecek. Endeksler, küresel anlamda farklı görüntü sergiliyor. DAX endeksi geçtiğimiz hafta % 2,16 değer kazanırken S&P 500 % 0,58 değer kaybetti.

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa’dan ve ABD’den açıklanacak olan PMI ilk okuma verileri takip edilecek. PMI rakamları ülkelerin büyüme görüntüsü bakımından takip edilen önemli verilerin başında yer alıyor.

USDTRY ANALİZİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmaması sonrası TL bir miktar değer kazansa da kalıcı olmadı. Gelişmekte olan ülkelerin zayıf görüntüsü ve Doların küresel olarak güçlü olması yükselişleri destekliyor. Yurtiçinde önemli veri akışı yer almıyor. ABD’den açıklanacak olan PMI rakamları parite üzerinde etkili olabilir. Teknik görüntüye baktığımızda 3.0500 – 3.0480 bölgesinde bulduğu destek sonrası yükselişe geçen USDTRY paritesi için 3.0870 seviyesi önemli direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin aşağısındaki hareketlerde yeniden 3.06500 -3.0600 bölgesi gündeme gelebilir.

EURTRY ANALİZİ

Euro’nun değer kaybı ve TL’nin bir miktar değer kazancı sonrası EURTRY paritesi geri çekilmelerini hızlandırdı. Teknik görüntüde önemli destek olan 3.3780 desteğini aşağı yönlü geçen parite gerilemelerine devam ediyor. 3.3350 gün içi kritik seviyesi olarak takip edilebilir. Gerilmelerin devamı için bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi önemli olabilecektir. Aksi halde tepki alımlarında 3.3550 – 3.3680 direnç bölgesi gündeme gelebilir.

ALTIN ANALİZİ

Doların güçlenmesi ABD tahvil faiz oranlarında yaşanan yükselişler Altın fiyatlarının yükselişlerini kalıcı olmasını engelleyebilir. ABD’den açıklanacak olan PMI rakamları altın fiyatları üzerinde etkili olabilir. Teknik görüntüye baktığımızda altın fiyatları tepki alımları gerçekleştirmeye çalışıyor. 1266 gün içi direnç olarak izlenebilir. Bu seviyenin geçilmesi halinde yükselişlerde 1271 seviyesi gündeme gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1258 – 1254 bölgesi ön plana çıkabilir. Kısa vadeli destek olan 1258 seviyesinin üzerinde yükseliş isteği sürebilir.

Ham Petrol ANALİZİ

OPEC ve OPEC dışı üleklerin bu hafta gerçekelştirecğei toplantıda arz kısmaya yönelik kararın detayları açıklanması beklenmese de fiyatlar üzerinde etkili olabilir. Öte yandan ABD’den açıklanan sondaj kule rakamları 11 adet artış gösterdi.Teknik görüntüde ham petrolü pivot seviye olan 49.00 üzerinde kalmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde yükseliş isteği sürebilir. Önemli direnç olan 51.66 seviyesinin kırılması halinde 52.00 – 52.50 bölgesi gündeme gelebilir. 49.00 destek seviyesinin aşağısında 48.20 takip edilebilir.

Brent Petrol

Brent petrolü OPEC toplantısı öncesi önemli destek olan 51.10 seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Bu seviyenin üzerinde yükseliş isteği sürebilir Gün içi direnç olarak 52.40 takip edilebilir. Geçilmesi halinde 2016 yılı zirvesi olan 53.75 gündeme gelebilir. Önemli destek olan 51.10 seviyesinin kırılması halinde 50.50 – 50.00 bölgesi gündeme gelebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)