E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Fed tutanakları etkili oldu---

Piyasalarda Fed tutanakları etkili oldu

Piyasalarda Fed tutanakları etkili oldu
20 Mayıs 2016 - 09:42 borsagundem.com

Asya borsaları bugün yükseliş kaydetse de haftalık bazda kayıp yaşamaya hazırlanırken, ABD doları da Fed'in önümüzdeki ay faizleri artırabileceği söylentileriyle beraber yükseldi.

Küresel piyasalarda Fed tutanakları etkili oldu.

Asya borsaları bugün yükseliş kaydetse de haftalık bazda kayıp yaşamaya hazırlanırken, ABD doları da Fed'in önümüzdeki ay faizleri artırabileceği söylentileriyle beraber yükseldi. 

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi  yüzde 0.6 yükselirken, haftalık bazda yüzde 0.3 düşüşte ve bu yılın başından bu yana ise yüzde 4.2 aşağıda seyrediyor. 

Japonya Nikkei endeksi erken saatlerdeki kayıplarını silerek yüzde 0.2 yükseldi ve haftalık kazançlarını yenin dolar karşısındaki değer kaybıyla da beraber yüzde 1.6'ya çıkardı.

ABD'de Fed'in faizleri önümüzdeki ay artırabileceği beklentilerinin oluşmasının ardından Wall Street dün düşüşle kapanırken, New York Fed Başkanı William Dudley yaptığı bir konuşmada Fed yetkililerinin, piyasaların Haziran veya Temmuz ayında bir faiz artışı ihtimalini hafife aldığını düşündüklerini belirtti.    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)