E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda FED sonrası dolar düştü altın yükseldi---

Piyasalarda FED sonrası dolar düştü altın yükseldi

Piyasalarda FED sonrası dolar düştü altın yükseldi
18 Ağustos 2016 - 08:35 borsagundem.com

A1 Capital, FED sonrası Dolar endeksindeki düşüşe paralel olarak Altın fiyatlarındaki yükseliş ise dikkat çekici yorumunda bulundu

FED ÜYELERİNİN FİKİR AYRILIKLARI DEVAM EDİYOR
 
İlk seansta yatay, ikinci seansta ise alıcılı bir görünümün hâkim olduğu BİST100 Endeksi, dünkü kapanışını %0,57'lik bir yükselişle 78.147 puan seviyesinden gerçekleştirdi.
 
Yurt içinde açıklanan şirket bilanço rakamları ve FED tutanakları ile ilgili beklentiler, Endeksin seyrinde öne çıkan gelişmeleri oluşturdu.
 
Dün akşam saat 21:00'da açıklanan FED tutanaklarındaki ayrıntılar ise, endeksin seyrinde bugünde etkisini gösterebilir. Tutanakların detaylarına değinecek olursak;
 
26-27 Temmuzda gerçekleştirilen FED toplantısına ilişkin tutanaklarda en dikkat çeken kısım üyelerin faiz artırımı konusundaki fikir farklılığı oldu. Üyelerin bir kısmı kısa vadede faiz artırımı yapılması gerektiğini vurgularken diğer kısmı aceleci davranılmaması yönünde hemfikir. Öte yandan makroekonomik dataların izlenilmeye devam edilmesi ve özellikle ilerleyen günlerde açıklanacak enflasyon rakamlarının %2 hedefine ne derece yakın olduğu da görülmesi istenmekte.
 
Tüm bu gelişmeler sonrasında sabah saatleri itibariyle Dolar endeksinin düne göre bir miktar geri çekildiğini ve 94,600'lü seviyelerdeki seyrini sürdürmekte olduğunu görmekteyiz. Dolar endeksindeki bu düşüşe paralel olarak Altın fiyatlarındaki yükseliş ise dikkat çekici.
 
ABD Makro ekonomik verilerde tam anlamıyla bir istikrarın sağlanamaması, yoğun ve dikkat edilmesi gereken bir siyasi gündemin olması (Brexit Etkileri Ve Giderek Yaklaşan ABD Başkanlık Seçimleri Gibi...) ve FOMC üyeleri arasında yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle; faiz artırımı ihtimalinin bu yıl içerisinde "bir ya da hiç" olması, şu an için en muhtemel senaryo olarak görünmekte. Bu yönde gelecek ve piyasaların seyrinde etkili olabilecek veri akışını yakinen takip ediyor olacağız.
 
Bugüne baktığımızda ekonomik veri akışının oldukça yoğun olduğunu görmekteyiz. Özellikle Avrupa tarafında açıklanacak Enflasyon, ABD tarafında açıklanacak işsizlik dataları ve İçeride açıklanacak Yıl Sonu Enflasyon Tahmini, öne çıkan veri akışını oluşturmakta. Bununla birlikte yurtiçinde bilanço sezonunun devam ettiğini, bugün ve yarının bu açıdan yoğun geçebileceğini belirtelim. Dolayısıyla Endekste gün içerisinde hisse bazlı hareketlenmelerin meydana gelmesi mümkün.
 
Rehberlerimiz Dolar Endeksi, ABD10 Yıllıkları, Altın, Dolar/TL ve 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz olurken, yurt içinde ve yurt dışında gündeme yön verebilecek önemli gelişmeleri yakından takip edeceğiz.


 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

TUSKON'a FETÖ operasyonu! Ünlü patronlara gözaltı

 

Faruk ve Nejat Güllüoğlu'na FETÖ operasyonu

 

Petrol fiyatlarında yukarı hareket yerini yatay seyre bıraktı

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)