E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Piyasalarda dalgalanma sürer'---

'Piyasalarda dalgalanma sürer'

'Piyasalarda dalgalanma sürer'
30 Aralık 2013 - 07:41 borsagundem.com

TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, piyasalarda dalgalanmaların devam edeceğini öngördü

2014 yılında global ekonomideki belirsizliklerin Türkiye’yi de etkileyebileceğini belirten TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, gelecek yılın tüm piyasalar için bir geçiş yılı olacağını savundu. Akşam'ın haberine göre, Türkakın, Amerikan Merkez Bankası Fed’in  “aylık tahvil alım programı” azaltım kararıyla birlikte doların hem euro hem de gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değerlenmeye devam edeceğini öngördü. 2013 yılını Türk bankacılık sektörü ve TSKB açısından değerlendiren Özcan Türkakın, 2014 yılı sektörel beklentilerini ve öngörülerini de paylaştı.

-Türkiye ekonomisi açısından gördüğünüz riskler?

2014’te global ekonomideki belirsizlikler Türkiye’yi de etkileyebilir. AB’de büyümenin canlı olmaması aynı zamanda ABD’de para politikasında yaşanacak değişiklikler Türkiye’nin cari açığını finanse etmesini zorlaştırabilir. Ancak, Türk finans sektörünün bu etkileri bertaraf edebilecek dinamiklere sahip olduğuna inanıyoruz. 2014 yılının tüm piyasalar için bir geçiş yılı olacağını düşünerek piyasalarda dönemsel dalgalanmalar yaşanabileceği kanısındayız.

Karlılıkta istikrar sürecek
- 2014’te sektör açısından gördüğünüz riskler var mı?


Yeni düzenlemeler, bankaların kârlılığında ve büyüme hızında belli oranlarda düşüşler getirse de, orta vadede bankalarımızın sağlam özkaynakları ve bilanço yapıları, nitelikli insan kaynağı, gelişmiş teknolojik altyapıları ve başarılı yönetim stratejileri sayesinde kârlılıktaki istikarına devam edeceğini öngörüyoruz. Sektör hem sermaye yapısı hem de deneyimi sayesinde olası global dalgalanmalardan daha az etkilenecek. Ve sermaye yeterliliğini sağlam bir şekilde koruyacak.

Altyapı yatırımı ve turizm favori
- Gelecek yıl banka olarak öncelikleriniz neler olacak?


 2014 yılında Türk özel sektörünün global rekabet gücünü artırmak için özellikle enerji ve kaynak verimliliği projelerini ve altyapı yatırımlarını finanse etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, çevresel boyutu olan yatırımlara desteğimiz kapsamında sürdürülebilir turizm ve atık bertarafı projeleri gündemimizde olacak.

TSKB’nin kredileri ilk 9 ayda % 21 arttı
- 2013 yılı bankanız açısından nasıl geçti?


Bankamızın aktifleri 2013 üçüncü çeyrekte, 2012 ye göre yüzde 23 büyüyerek 12,2 milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde güçlü sermaye yapımızı koruyarak, öz kaynaklarımızı 1,8 milyar TL’ye taşıdık.  Toplam kredi büyüklüğümüz yüzde 21,4 artarak 8,4 milyar TL oldu.  2014 yılında da çevreye duyarlı, çevre dostu projeleri desteklemeyi sürdüreceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)