E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar veri açısından sakin ---

Piyasalar veri açısından sakin

Piyasalar veri açısından sakin
21 Ekim 2016 - 08:52 borsagundem.com

Alan Yatırım, bugün dünya genelinde makro gündem sakin olup, paritelerde teknik seviyeler ön planda yer alabilir, yorumunda bulundu

DÜN NE OLDU?

Dünün gündeminde Merkez Bankaları yer almaktaydı. Avrupa'da gözler Avrupa Merkez Bankası'ndaydı. AMB beklentiler dahilinde faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Günün ilerleyen saatlerinde yapılan basın açıklamasında izlenilen para politikasının değiştirilmesine yönelik bir konunun tartışılmadığını ifade etmesi euroda değer kayıplarını beraberinde getirdi.

Yurt içinde ise TCMB'nin faiz oranı karar takip edildi. Merkez Bankası faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Söz konusu karar öncesi Türk Lirası cinsinden varlıklar cephesinde görülen stres, karar sonrası yerini değer kazançlarına bıraktı.

USDTRY

Dün yurt içinde Merkez Bankası'nın faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmesinin ardından Türk Lirası cinsinden varlıklar üzerindeki stres kısa süreliğine azaldı. Gün içerisinde USDTRY paritesi 3,0513 seviyesine kadar geri çekildi.

Teknik olarak bakıldığında, 3,0500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0740 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,0850 ve 3,0970 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0450 ve 3,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.
 

EURUSD

Dün Avrupa Merkez Bankası kararları sonrası euroda görülen değer kayıpları gün boyu devam etti. Euro söz konusu kararların ardından dolar karşısında 2016 yazından bu yana görmüş olduğu en düşük seviyesini test etti.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,0940 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,0900 ve 1,0820 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,1000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,10400 direnç seviyesi hedeflenebilir.


ALTIN

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğilimi devam ederken altında özellikle günün ikinci yarısında görülen değer kayıpları dikkat çekti. Satış baskısının 1263 seviyesinde hız kestiği görüldü.

Teknik olarak bakıldığında seyri zayıflayan Altında 1263 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında zayıf seyrin görülmesi durumunda sırasıyla 1250 ve 1243 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1263 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1273 seviyesi hedeflenebilir.

USDJPY

Bu sabah veri akışının sakin olduğu günde, Japon Yeni Dolar karşısındaki zayıf seyrini sürdürmekte.

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 103,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 104,70 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritedee görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 102,80 ve 101,00 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

Dün İngiltere'de Eylül ayına ilişkin perakende satışlar verisi aylık ve yıllık bazda beklentileri karşılayamadı. Dünya genelinde güçlü dolar eğilimi devam ederken Sterlin gün boyu değer kaybını sürdürdü.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Hafta içerisinde petrol fiyatlarının seyrinde açıklanan stok verileri etkili olmaya devam etti. Stok verilerinde görülen azalış sonrasında petrol fiyatlarındaki değer kazançları dün kar satışlarının etkisiyle yerini zayıf seyre bıraktı.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görüülebilmesi için 52,30 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,70 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının devam etmesi halinde ise 50,50 ve 47,90 destek seviyeleri takip edilebilir.


Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 21.10.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 21.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)