E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar üzerinde ABD verileri etkili olacak---

Piyasalar üzerinde ABD verileri etkili olacak

Piyasalar üzerinde ABD verileri etkili olacak
26 Ekim 2016 - 08:57 borsagundem.com

Destek Yatırım; son üç buçuk ayın zirve seviyelerine yükselmesinin ardından gelen kar satışlarıyla endeksin günü 80 bin seviyesi altında tamamladığını belirtti

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

FED’in Aralık toplantısında faiz artırımı gerçekleştireceği beklentisinin yüzde 80’e ulaşmış olması doların küresel çapta güçlü kalmasına neden oluyor. TL varlıklarındaki toparlanma isteği ve beklentileri karşılamayan tüketici güveni verisi ile dün dolar kurunda geri çekilme hareketleri gözlendi. Hafta başından buyana kaybı yüzde 0,30 seviyesinde bulunan kur 3.0800 seviyesi altında fiyatlanmayı sürdürüyor. Endekste ise, son üç buçuk ayın zirve seviyelerine yükselmesinin ardından gelen kar satışlarıyla endeks dünü 80 bin seviyesi altında tamamladı. Olumlu Avrupa verileriyle yükseliş kaydeden DAX endeksinde ise, kar satışlarının etkisiyle hafifi satıcılı seyir hakimdi. İngiltere Maliye bakanının İngiliz hükümeti ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) arasında görüş ayrılığı yaşandığını iddiası endekste hareketliliğe neden oldu. BoE Başkanı Carney, başbakanın para politikasında bir değişiklik isteyebileceğini düşünmediğini belirtti. Bu gelişmelerle birlikte FTSE100 endeksi yüzde 0,45 hafif primli seyretti. ABD vadelilerinde ise, hafif ekside fiyatlamalar hakimdi. Petrol tarafında ise, Irak’ın arzı dondurma kararına katılmak istememesi petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskıladı. Altında ise, yatay bant içindeki hareket devam ediyor. Öte yandan merakla beklenen Apple şirketinin bilançosu beklentileri karşılayamadı. İlk defa 2001 yılından bu yana şirketin yıllık bazda satışları geriledi.

USDTRY ANALİZİ

Gelecek hafta yapılacak FED toplantısı öncesi TL varlıklarındaki toparlanma ve dolardaki güçlü duruş dolar kurunda yatay fiyatlamaya neden oluyor. Bugün açıklanacak ABD konut satışları ve PMI rakamları kur üzerindeki hareketliliği artırabilir. Teknik görüntüye baktığımızda USDTRY paritesi 3.0870 -3.0900 direnç bölgesini test etse de geçemedi. Bu bölgenin aşağısında geri çekilmelerde 3.0650 desteği test edilebilir. Kırılması halinde geri çekilmelerde 3.0550 – 3.0500 bölgesi ön plana çıkabilir. Güçlü direnç olarak ise 3.0980 izlenebilir.

EURTRY ANALİZİ

Dün Avrupa’da açıklanan olumlu veri akışına rağmen TL varlıklarındaki toparlanma eğilimi ile Euro/TL paritesinde geri çekilme hakimdi. Zayıf görünümün devam ettiği paritede bugün Almanya ithalat-ihracat fiyat endeksi verileri yakından izlenecektir. Teknik görüntüye baktığımızda EURUSD paritesi 3.3380 seviyesinde destek oluşturmaya çalışıyor. Bu seviyenin üzerinde tepki alımlarında 3.3550 direnci ön plana çıkabilir. 3.3380 desteğinin kırılması halinde 3.3280 – 3.3200 bölgesi takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

Dolardaki güçlü duruş sarı metal üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Gelecek hafta yapılacak FED toplantısı sarı metalin yön belirlemesinde etkili olabilir. Bugün ise, ABD’de açıklanacak konut satışları ve PMI rakamları sarı metalde hareketliliğe neden olabilir.Teknik görüntüde altın fiyatları tepki alınlarını hızlandırdı. Ara direnç olan 1273 seviyesini geçen altın fiyatları için 1270 destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde yükselişlerde 1280 – 1284 direnç bölgesi ön plana çıkabilir. Destek olarak ise 1265 izlenebilir ve bu seviyenin üzerinde yükseliş isteğinin devam ettiğini görebiliriz.

HAM PETROL ANALİZİ

Irak’ın petrol üretimini dondurma kararına katılmak istemediği yönündeki açıklamalar petrol fiyatlarında negatif fiyatlamalara neden oldu. Öte yandan API stokları takip edildi. API stokları ise 4.8 milyon varil artış gösterdi. Yükselen stokları sonrası ham petrol fiyatlarında geri çekilmeler hız kazanırken kritik destek olan 48.90 seviyesine yaklaştı. Yatay hareketin desteği olan bu seviye aşağı yönlü kırılması halinde geri çekilmelerini 48.50 – 48.00 bölgesine doğru sürdürebilir. Direnç olarak ise 50.50 – 51.00 bölgesi takip edilebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

Üretimin kısılması konusunda yaşanan belirsizlik brent petrol fiyatlarını da aşağı yönlü baskılıyor. Teknik görüntüde Brent petrolü önemli destek olan 51.10 seviyesini aşağı yönlü geçmesi sonrası satış baskısını hızlandırdı. 51.10 rol değişimine uğrayarak destek olarak izlenebilir ve bu seviyenin aşağısında 50.00 – 49.60 bölgesi gündeme gelebilir. 51.10 seviyesinin üzerinde 51.80 takip edilebilir.

Destek Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)