E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar için kritik gün---

Piyasalar için kritik gün

Piyasalar için kritik gün
28 Ekim 2016 - 08:48 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda ABD’de açıklanacak 3. Çeyrek büyüme verisine dikkat çekti

Dün ABD’de Eylül ayına ilişkin dayanıklı mal sipariş verileri aylık bazda beklentilerin altında kalırken, bir önceki aya ait veri ise yukarı yönlü revize edildi.

Dolar Fed’in Aralık ayına ilişkin faiz artırım olasılıklarının kuvvetlenmesinin etkisiyle dünya genelinde güçlü eğilimini sürdürürse de dün dolar endeksinde beklentileri karşılamayan ABD verilerinin etkisiyle sınırlı kar satışları görüldü.

Yurt içinde ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın enflasyon raporu sunumu gündemdeydi. Söz konusu sunuma ilişkin en dikkat çeken söylem “Tercihimiz Sadeleşmenin En Kısa Sürede Tamamlanması Yönündedir” cümlesi oldu. Toplantı öncesi Türk Lirasi cinsinden varlıklarda görülen stres gün boyu devam ett.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün ABD’de 3. Çeyrek büyüme verisinin günün en önemli gündem maddesini oluşturmakta.

Bununla birlikte bugün ABD’de Michigan tüketici güveni, Almanya’da ise Ekim ayına ilişkin enflasyon verileri takip edilecek

USDTRY

Dün yurt içinde Merkez Bankası’ının yılın son çeyreğine ilişkin açıkladığı enflasyon raporu ve Başkan Çetinkaya’nın konuşması takip edildi. Söz konusu sunum öncesi Türk Lirası cinsinden varlıkların üzerindeki stresin arttığı görülürken, USDTRY paritesi 3,11 seviyesini aştı. Bugün ABD’de takip edilecek 3. Çeyrek büyüme verisi paritenin seyrinde hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, 3,0970 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,1100 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,1240 ve 3,1500 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0970 ve 3,0850 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

Geçtiğimiz haftadan bu yana güçlü dolar eğiliminin etkisiyle zayıflayan EURUSD paritesinde dün tepki alımları görüldü. Söz konusu tepki alımları eşliğinde EURUSD paritesi 1,0942 seviyesini test etse de yükselişler kalıcı olamadı. Bugün ABD’de takip edilecek 3. Çeyrek büyüme verisi ve Almanya enflasyon verisi paritenin seyrinde hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,0900 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,0820 ve 1,0765 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,0900 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,0940 ve 1,0990 direnç seviyeleri hedeflenebilir.

ALTIN

Dün dolar endeksinde görülen hareketlilik altında da dalgalı seyri beraberinde getirdi. Gün içerisinde dolar endeksinde kar satışları görülsede altında görülen yükseliş kalıcı olamadı. Bugün ABD’de takip edilecek 3. Çeyrek büyüme verisi altın fiyatlarında hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında Altında 1273 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında zayıf seyrin görülmesi durumunda sırasıyla 1263 ve 1250 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1273 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1280 ve 1293 seviyeleri hedeflenebilir.

USDJPY

Bu sabah Asya seansında Japonya’ya ilişkin yoğun veri akışı takip edildi. Japonya'da tüketici fiyatları Eylül ayında gerileme kaydetti. Japonya'da işsizlik Eylül ayında yüzde 3 ile 1995 yılından bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemiş oldu. Tüketici harcamaları ise bir önceki yıla göre yüzde 2.1 geriledi.

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 104,70 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 105,60 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 103,60 ve  102,80 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

Dün İngiltere’de beklentilerin üzerinde 3. Çeyrek büyüme verisine rağmen, dünya genelinde güçlü dolar eğiliminin etkisiyle Sterlin cephesinde zayıf görünüm devam etti. Bugün ABD’de takip edilecek 3. Çeyrek büyüme verisi paritenin seyrinde hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Petrol fiyatları OPEC toplantısına ilişkin haber akışının etkisiyle yön arayışında. Çeşitli haber kaynaklarında yer alan haberler üretimin kısıtlanmasına yönelik tarafların istekli olduğunu vurgulasa da petrol fiyatları 50 dolar seviyelerinde  yön arayışını sürdürmekte.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 50,80 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 51,30 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının devam etmesi halinde ise 49,00 ve 47,90 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)