E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar hangi gelişmeleri fiyatlayacak---

Piyasalar hangi gelişmeleri fiyatlayacak

Piyasalar hangi gelişmeleri fiyatlayacak
27 Ekim 2016 - 10:10 borsagundem.com

Destek Yatırım, bugün piyasalarda beklenen gelişmeleri yorumladı

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

FED vadeli kontratlarında Aralık ayı faiz artırım beklentisinin yüzde 80 seviyesine ulaşması doların küresel ölçekte güçlü kalmasına neden oluyor. Hükümet yetkilileri tarafından gelen mesajlar doğrultusunda TCMB’nin faiz indirimlerine devam edebileceği algısı TL varlıklarında hareketliliğe neden olurken doların gelişmekte olan ülke piyasalarına karşı değer kazanması kurda 3.0900 seviyesine doğru hareketlerin gerçekleşmesine neden oldu. Bugün Merkez Bankası (TCMB)’nın yılın son Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısı ve başkan Murat Çetinkaya’nın sunumu TL varlıkları açısından önem taşıyor. TCMB’den sadeleştirme politikasının devam edebileceği yönünde mesajlar gelmesi TL varlıklarındaki oynaklığı artırabilir.

Öte yandan, borsa endeksinde küresel borsa endekslerine paralel hafif satıcılı bir seyir hakimdi. BİST-100 endeksi dünü yüzde 0,04 hafif kayıpla 79 bin 397 seviyesinden tamamladı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi’nin faiz oranlarını çok uzun süre negatif seviyede tutmayı tercih etmediklerini söylemesi ve Volkswagen'in 14,7 milyar dolarlık cezasının onaylanması DAX endeksinde yüzde 1’e yakın değer kaybının görülmesine neden oldu. Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple’ın zayıf bilanço açıklaması ile de ABD Borsa endekslerinde zayıf seyir hakimdi. Öte yandan, EIA’nın açıkladığı stokların azalış göstermesi petrol fiyatlarında tepki alımına neden oldu. Altında ise, güçlü dolar nedeniyle aşağı yönlü baskı devam ediyor.

USDTRY ANALİZİ

Dün güne tepki alımlarıyla başlayan dolar kuru hükümet tarafından TCMB’nin faiz indirimlerine devam edebileceği sinyalini veren açıklamalarla ve olumlu ABD verilerinin de etkisiyle yükseliş kaydetti. Bugün iç tarafta TCMB’nin açıklayacağı yılın son enflasyon raporu, TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın sunumu ve yabancı turist girişleri takip edilecektir. ABD tarafında ise, dayanıklı mal siparişleri, işsizlik başvuruları ve askıdaki konut satışları verileri yakından izlenecektir. Teknik görüntüye baktığımızda USDTRY paritesi önemli direnç olan 3.0900 – 3.0920 seviyelerini test ediyor. Geçilmesi halinde yükselişler 3.0980 – 3.1020 bölgesine doğru sürebilir. Daha öncesinden birkaç kez buradan geri dönen parite aynı senaryoyu tekrarlaması halinde 3.0820 – 3.0740 gün içi destek bölgeleri olarak izlenebilir.

EURTRY ANALİZİ

ECB Başkanı Draghi’nin faiz oranlarını çok uzun süre negatif seviyede tutmayı tercih etmediklerini söylemesi Euro varlıklarına değer kazandırdı. Öte yandan, TCMB’nin faiz indirimlerine devam edebileceği algısı TL varlıkları üzerinde baskı oluşturdu. Bugün iç tarafta yabancı turist girişi verisinin yanı sıra TCMB’nin açıklayacağı enflasyon raporu ve başkan Çetinkaya’nın açıklamaları yakından izlenecektir. Teknik görüntüde Euro’nun değer kazanımının hızlanması sonrası parite önemli direnç olan 3.3780 seviyesine yaklaşıyor. Bu seviyenin aşılması halinde yükselişlerin devamı 3,3850 seviyesine doğru sürebilir. Gün içi destek olarak ise 3.3620 – 3.3540 bölgesi olarak izlenebilir.

ALTIN ANALİZİ

FED’in Aralık ayında faiz artıracağı beklentisi doların küresel ölçekte güçlü kalmasına neden olurken sarı metalde aşağı yönlü baskı devam ediyor. Dün ABD’de açıklanan olumlu veriler sarı metalin kritik dirençten uzaklaşmasına neden oldu. Bugün ABD tarafında açıklanacak dayanıklı mal siparişleri, işsizlik başvuruları ve askıdaki konut satışları verileri sarı metal üzerindeki hareketliliği artırabilir. Altın fiyatları tepki alımları gerçekleştirse de kalıcı olmadı. 1277 direncini aşamayan altın fiyatları için 1260 desteği ön plana çıkabilir. Kırılması halinde gerilemeler 1255 seviyesine doğru sürebilir. Yükselişlerin devamı için 1277 direnç seviyesinin aşılması önemli olabilecektir. Aksi halde gerileme isteği sürebilir.

HAM PETROL ANALİZİ

Irak’ın petrol üretimini dondurma kararına katılmak istememesi ve artan stoklar petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskıladı. EIA’nın dün açıkladığı stokların beklentilerin aksine azalış göstermesi tepki alımlarının gerçekleşmesine neden olsa da emtiada zayıf seyir devam ediyor. 28-29 Ekim tarihlerinde yapılacak toplantıdan çıkacak mesajalar petrol fiyatları üzerindeki oynaklığı artırabilir. Ham petrolü teknik görüntüde kritik destek olan 48.90 seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde 49.80 - 50.40 bölgesi gündeme gelebilir. Satış baskının hız kazanması için 48.90 desteğinin kırılması önemli olabilecektir. Kırılması halinde 48.30 gündeme gelebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

Artan stoklar ve üretimin kısılması konusunda bir karara varılamaması brent petrol fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Teknik görüntüde brent petrolü 49.60 desteğinde tutunmaya çalışıyor. Bir miktar tepki alımları gerçekleştiren brent petrolü yükselişlerini sürdürebilmesi için 50.80 – 51.10 direnç bölgesini aşması önemli olacaktır. 51.10 seviyesinin aşağısında geri çekilme isteği sürebilir. 49.60 desteğinin kırılması halinde 49.00 – 48.40 bölgesi gündeme gelebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)