E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasa bugün ABD verisini takip edecek---

Piyasa bugün ABD verisini takip edecek

Piyasa bugün ABD verisini takip edecek
29 Eylül 2016 - 09:40 borsagundem.com

Alana Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Avrupa Merkez Bankası, TCMB ve FED başkanlarının konuşmaları ile birlikte BIST 100 Endeksi global pozitif risk algısının pozitif olduğu ortamda toparlanma çabası dün de devam etti. BIST 100 Endeksi günü %0,67 yükselişle 77,677 seviyesinden tamamladı. Avrupa tarafında gündem zor durumda bulunan Deutsche Bank’ın kurtarılıp kurtarılmayacağı hakkındaki gelişmelerdi. Almanya’nın devlet olarak Deutsche Bank kurtarma planı konusunda çelişkili açıklamalar gelmeye devam etmekte. Dün Avrupa
Merkez Bankası Başkanı Draghi’de Deutsche Bank’ın karşı karşıya kaldığı sorunların sorumlusunun AMB olmadığını açıkladı. Yine de dün Deutsche Bank konusunda olumlu gelişmelerin olasılığı eşliğinde Almanya Dax Borsası’ndaki yükseliş global ortamı pozitif etkiledi.

ABD BÜYÜME VERİSİ İZLENİLECEK…
AMB, FED ve TCMB Merkez Bankaları başkanlarının konuşmalarının ardından sabah itibariyle Asya piyasaları 0,5%-1,0% bandında yükselişte. Global olumlu ortama bağlı olarak bugün de BIST 100 Endeksinde hafif olumlu seyrin devam etmesini beklemekteyiz.
TSİ saat 15:30 itibariyle ABD 2. Çeyrek Büyüme beklentisi açıklanacak. Beklenti %1,3 seviyesinde olup bir önceki veri %1,1 seviyesinde idi. Sözkonusu büyüme oranları ABD’nin potansiyel büyümesinin altında bulunmakta olup FED Eylül toplantısında 2016 için GSMH büyüme beklentilerini aşağı revize etmişti.

Alan Yatırım

4 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Günün önemli şirket haberleri - 29.09.2016

 

OPEC sonrası olumluluk OHAL ile baskılanabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)