E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
21 Temmuz 2016 - 08:56 borsagundem.com

Petrol fiyatları veri sonrası yükselişe geçti

Geride bıraktığımız günü genel olarak satıcılı geçiren petrol fiyatları, ABD'de Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan "Haftalık Petrol Stokları sonrası yükselişe geçti. 8 haftadır azalan ABD ham petrol stokları bu haftada da azalış gösterdi. Piyasa beklentilerinin 2.1 milyon varil azalması yönünde olan stoklar, beklentilerin üzerinde 2.342 milyon varillik azalış kaydetti. Böylelikle ABD'de resmi ham petrol stokları arka arkaya dokuzuncu hafta düşüş kaydetti.

Dün gözlemlenen sert satışlarla veri öncesi 45.90'a kadar gerileyen Brent petrol, sonrasında sert yükseliş ile 47.50 seviyesine ulaştı. Şu saatlerde ise yüzde 0.57 yükselişle 47.38 dolar seviyesinde… NYMEX ise yüzde 0.42 kazançla 45.94 seviyesinden işlem görüyor.  Uzmanlara göre Haziran ayından beri aşağı yönlü bir eğilim izleyen emtiada genel olarak negatif görünüm göze çarpmaktadır.

Diğer taraftan Rusya enerji bakanı hali hazırda küresel petrol arzının talepten günde 1 milyon varil fazla olduğunu ve arz-talep dengesinin 2017 yılı sonunda sağlanmasını beklediklerini söylemiş, bunun yanından Ortadoğu'da Suudi Arabistan'ın ham petrol ihracatı günde 7,44 milyon varilden 7,30 milyon varile gerilemiştir.

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Borsa'da OHAL baskısı

 

Altında zayıf seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)