E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 'OPEC şüphesi' ile birlikte düştü---

Petrol 'OPEC şüphesi' ile birlikte düştü

Petrol 'OPEC şüphesi' ile birlikte düştü
18 Aralık 2018 - 10:31 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC'in üretim kısıntılarına ilişkin şüphelerden dolayı 49 dolara doğru geriledi

Petrol fiyatları, yatırımcıların OPEC + koalisyonunun ABD'de üretimin arttığı bir ortamda işe yarayıp yaramayacağı konusunda daha fazla işaret araması ile birlikte varil başına 49 dolara doğru geriledi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki iki seansta yüzde 5.1 düştükten ve Pazartesi günü Ekim 2017'den bu yana ilk kez 50 doların altında kapanmasının ardından yüzde 1.5 kadar daha geriledi. Düşüş, ABD Enerji Bakanlığı'ndan veri sağlayıcı Genscape Inc.'ye kadar bir çok kuruluşun ABD'de üretimin artacağına ilişkin tahminleri ve aralarında Suudi Arabistan ve Rusya'nın bulunduğu OPEC + koalisyonunun üretim kısıntılarının etkinliğine ilişkin belirsizliğin devam etmesi ile hızlandı.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının taahhüt ettikleri üretim kısıntılarını nasıl uygulayacaklarına ilişkin kaygıların artması ile ayı piyasasındaki seyrini sürdürüyor. Emektar petrol traderı Andy Hall'ın küresel petrol arzını tahmin etmeyi güçleştirdiğini söylediği ABD kaya petrolü üretimindeki aralıksız artış, aralarında Rusya ve Suudi Arabistan'ın bulunduğu büyük üreticilerin piyasayı dengeye getirme çabalarını zayıflatıyor.

Sydney'de Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, "Piyasaların şu anda kafası karışık ve açık bir yön arıyorlar," dedi ve "Kısa pozisyonlar halen, piyasanın sıkılaşmakta olduğunu gösteren veriler başlayana dek fiyatları düşürme konusunda istekli" şeklinde görüş bildirdi.

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 74 sent düşerek varil başına 49.14 dolara kadar indikten sonra Seul saati ile 12:04'te 49.38 dolara geldi. Kontrat Pazartesi günü yüzde 2.6 düşüşle 49.88 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 6 üzerinde.

Şubat vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 61 sent ya da yüzde 1 düşerek varil başına 59 dolara indi. Fiyatlar Pazartesi günü yüzde 1.1 düşerek 59.61 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Şubat vadeli WTI'a kıyasla 9.33 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)