E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsasında Fed öncesi sınırlı yükseliş---

New York borsasında Fed öncesi sınırlı yükseliş

New York borsasında Fed öncesi sınırlı yükseliş
19 Aralık 2018 - 02:06 borsagundem.com

Fed'in bugün açıklayacağı faiz artırımı kararına odaklanan ABD borsaları, haftanın ilk günü yaşanan sert düşüşün ardından günü sınırlı da olsa yükselişle kapadı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsasında endeksler, hafta başındaki sert kayıpların ardından salı günü biraz toparlandı.

ABD Merkez Bankası Fed, bugün 2018'in son faiz toplantısının kararını açıklayacak. Beklentiler Fed'in faiz artırımına gideceği yönünde. 

Fed'in faiz artırımı beklentisinin getirdiği olumsuzluğa ek olarak Demokratların, Trump'ın ek bütçe talebini reddetiğini açıklaması da New York borsasında endekslerin daha yukarı çıkışını engelledi. 

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 0,35 artışla 23.675,64 puana çıkarken, Standard&Poor's (S&P) 500 Endeksi 2.546,16 puanla yatay seyreti. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise yüzde 0,45 yükselişle 6.783,91 puandan kapandı.

ABD borsasına en olumlu etki konut başlangıçları endeksinden geldi. Endeks, geçen ay yüzde 0.4'lük düşüş beklentisine karşın yüzde 3.2 arttı. 

Son haftalarda düşüş eğiliminde olan endeksler, haftanın ilk işlem gününde yaşanan sert değer kaybıyla 13-14 ayın en düşük seviyelerine gerilemişti.

FED'DEN 2019 BEKLENTİSİ

ABD'de yatırımcılar, 2018'in son faiz artırımını yapacına kesin gözüyle baktıkları Fed'den gelecek yıl için bir yavaşlama sinyali bekliyor. Fed'den bu yönde gelecek bir açıklama Noel tatili öncesi de piyasalara moral olacak. 

VOLATİLİTE ENDEKSİ SON 10 AYIN EN YÜKSEĞİNDE

Bu arada Wall Street'te son günlerde dikkat çekici bir yükseliş sergileyen volatilite (oynaklık) endeksi dün son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Cboe Volatilite İndeksi .VIX, yüzde 4.32 oranında ve 1.06 puan artışla 25.58 puana ulaştı. 

ABD Hazine Bakanı'ndan volatilite açıklaması

 

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)