E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMoody's 4 Türk şirketin not görünümünü düşürdü---

Moody's 4 Türk şirketin not görünümünü düşürdü

Moody's 4 Türk şirketin not görünümünü düşürdü
23 Mart 2017 - 08:19 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 4 Türk şirketinin kredi görünümünü düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin görünümünü düşürmesinin ardından 4 Şirketin de buna bağlı olarak görünümünü düşürdü, 3 Şirketin ise görünümünü teyit etti.

Moody's'den yapılan açıklamaya göre, Koç Holding, OYAK, Coca Cola İçecek ve Turkcell'in kredi notu görünümü 'Durağan'dan 'Negatif'e çekildi.

Moody's, Anadolu Efes'in kredi notunu 'negatif' görünüm ile 'Baa3',Şişe Cam ve Tüpraş'ın notunu 'Durağan' görünüm ile Ba1 olarak teyit etti.

Anadolu Efes'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's Anadolu Efes'in uzun vadeli kredi notunu Baa3, görünümünü ise "Negatif" olarak teyit etmiştir. Türkiye'nin Ba1 olan ülke notunda "Durağan" görünümünün "Negatif"e çevrilmesini takiben Anadolu Efes'in derecelendirme notu tekrar değerlendirilmiştir.

Anadolu Efes'in Baa3 olan kredi notunun teyit edilmesi ile şirketin güçlü likidite profili ve aynı zamanda olumsuz pazar koşullarına rağmen pozitif serbest nakit akım yaratabilme kabiliyeti de tasdik edilmiştir. Moody's'in yapmış olduğu basın açıklamasında, Anadolu Efes'in önemli kısmı 2022'de dolacak uzun vadeli borç profilinin ve büyük ölçüde yabancı para cinsinden tutulan yüksek miktardaki nakit dengesinin de altı çizilmiştir. Şirket'in sermaye piyasalarından borçlanabilme konusunda bugüne kadar göstermiş olduğu başarılı performans ile birlikte yerel ve uluslararası bankalarla olan güçlü ilişkileri de vurgulanan diğer noktalar olmuştur." Koç Holding'in açıklamasında ise şöyle denildi:

"Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's Investor Services tarafından, "durağan" olan Türkiye ülke görünümü 17 Mart 2017 tarihinde "negatif"e çevrilmiştir. Bunu takiben, Şirketimizin "durağan" olan görünümü de "negatif" olarak revize edilmiş olup yatırım yapılabilir seviyede olan uzun vadeli kredi notumuz ise değişmeksizin "Baa3" olarak teyit edilmiştir.  Söz konusu kredi derecelendirmesine ilişkin bilgi internet sitemizde açıklanacaktır."

Coca Cola İçecek'in açıklaması şu şekilde:
"Moody's Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCİ)'nin "Baa3" seviyesinde olan uzun vadeli kredi notunu teyit etmiş, notun görünümü ise "Negatif"e çevirmiştir. Değişiklik, Türkiye'nin "Ba1" olan kredi notunun görünümünün durağandan negatife  çekilmesini takiben yapılmış olup, CCİ'nin Türkiye ekonomisiyle olan kredi bağlantılarını ve faaliyetlerinin önemli bölümünün yurtiçi piyasayla olan ilişkisini yansıtmaktadır.  CCİ'nin "Baa3" kredi notu, Türkiye'nin "Ba1"in olan ulusal borçlanma notunun bir basamak üzerindedir. Derecelendirme notuna ilişkin karar, CCİ'nin bağımsız kredi profili ve The Coca-Cola Company'nin nota bir basamak katkısının birleşimidir. CCİ'nin bağımsız kredi profili, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki güçlü varlığını, finansal profilindeki iyileşmeyi ve güçlü likidite yapısını yansıtmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)