E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMnuchin: Dolar güçlü çünkü ekonomi güçlü---

Mnuchin: Dolar güçlü çünkü ekonomi güçlü

Mnuchin: Dolar güçlü çünkü ekonomi güçlü
23 Şubat 2017 - 00:33 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin doların güçlenmesinin ABD ekonomisine duyulan güvenin bir yansıması olduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin doların güçlenmesinin ABD ekonomisine duyulan güvenin ve ABD ekonomisinin izlediği performansın diğer ülkelerden daha iyi olmasının bir yansıması olduğunu söyledi ve bunun uzun vade de iyi bir şey olduğunu dile getirdi.

Mnuchin'in açıklamalarının yer aldığı Wall Street Journal'a verdiği röportaj, geçen hafta Hazine Bakanı olarak yemin etmesinden sonra ilk ropörtajı oldu.

Doların güçlenmesinin uzun vadede iyi bir şey olduğunu belirten bakan, bununla birlikte kısa vadeli etkilerin karışık olduğunu söyledi.

Bu açıklama dikkat çekti zira daha önce Başkan Trump'ın kendisi de dahil olmak üzere bazı Beyaz Saray yetkilileri Dış ticaret dengesi açısından daha az değerli olan doları destekler yönde açıklamalar yapmıştı. Örneğin başkan Trump, Çin'in kendi para biriminin değerini düşük tutarak, ABD'ye ihracatını artımaya çalıştığını ifade etmişti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)