E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMete Yarar'a silahlı saldırıda azmettirici yakalandı---

Mete Yarar'a silahlı saldırıda azmettirici yakalandı

Mete Yarar'a silahlı saldırıda azmettirici yakalandı
30 Ağustos 2016 - 15:38 borsagundem.com

Mete Yarar'a yönelik karanlık saldırıda azmettirici G.K. yakalandı. Savcılıktan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen şüphelinin bağlantıları araştırılıyor.

İstanbul Kadıköy'de dün silahlı saldırıya uğrayan Mete Yarar, şans eseri yara almadan kurtuldu. Suadiye'deki Bağdat Caddesi'ndeki bir kafede yaşanan olayda, iki saldırgan olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, emniyet güçleri de geniş çaplı soruşturma başlattı. Bugün sabah saatlerinde saldırının azmettiricisi olduğunu belirtilen G.K. adlı şüpheli emniyet güçleri tarafından yakalandı. Savcılığa sevk edilen G.K., Anadolu Adliyesi'nde savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. G.K'nin saldırıda kaçan iki tetikçi ile bağlantıları araştırılıyor. Şüphelilerin yakalanması için İstanbul Emniyet'inin operasyonu sürüyor. 

“HAYATTAYSAM O MERMİ PATLAMADIĞINDAN”
Yarar, dün Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılmadan saldırı anını ve nedenini gazetecilere anlattı. Kendisine 3 metreden ateş edildiğini ancak saldırganın silahının patlamadığını söyleyen Yarar, “İtibar suikastına uğramayı bekliyordum. Ya suikast yapacaklardı, ya bir yerde vuracaklardı. Bunu yaparlarken de söylediklerimizin itibarı kalmasın diye yapacaklardı. Bir alacak verecek meselesi gibi göstermeye çalıştıkları bir olayla karşı karşıya kaldık. Bir alacak verecek mevzusu yok, ortada bir dava yok. Benimle ilgisi, alakası olan bir olay değil. Ama maalesef herifler böyle bir tuzak kurdular. Ne tuzak kurulursa kurulsun, Allah'ın dediği oluyor. Hayattaysam o mermi patlamadığından." dedi.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar’a silahlı saldırı

TUZAĞI ANLATTI
Kendisine kurulan tuzağı da anlatan Yarar, şöyle devam etti:” "Oğlumla ilgili bir mevzu bu. Oğluma ait alacak nedeniyle parayı vereceğiz diyerek beni bir yere toplantıya çağırdılar. Özellikle beni istediler. Başka bir yere çağırmışlardı ama içime bir kurt düştü ve ben oraya gitmedim. Çağırdıkları diğer yere gittim. Gittikten sonra oturduğum andan itibaren ortamda bir tuhaflık sezinledim. Benimle ilgili olmayan bir konuyu abartmaya başladılar.Neredeyse masada kavga çıkacaktı. Ben masadan kalkmaya çalıştım ve sonrasında gelişen olayda kapının önüne çıktığımda adamlar silahlarını çekip ateş etmeye başladılar. İşin ilginç tarafı bu olay sırasında ben silahıma erken davranmış olsaydım bir alacak verecek meselesi yüzünden bir adam vurmuş olacaktım. Eğer ben silahımı çekmiş, adam bana ateş etmiş olsaydı aynen şöyle olacaktı, Mete Yarar alacak verecek meselesi yüzünden vurulmuş olacaktı. Bundan daha güzel bir tuzak, daha güzel bir komplo kurulamaz."

Kaynak-Karar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)