E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez’in bu kararı TL için çok olumlu---

Merkez’in bu kararı TL için çok olumlu

Merkez’in bu kararı TL için çok olumlu
24 Nisan 2014 - 14:56 borsagundem.com

Odeabank Başekonomisti İnanç Sözer Borsagundem.com’a PPK’nın ‘faiz kararı’nı değerlendirdi

SERAP SÜRMELİ-BORSAGUNDEM.COM

Günlerdir siyasi iktidarın ‘ faiz indir’ baskısını ensesinde hisseden Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, analizcileri yanıltmadı. Karar, piyasaların nefesini tutarak beklediği ‘faizde indirim olmayacağı’ yönünde çıktı. Yani, PPK, politika faizinde değişikliğe gitmeme kararı aldı. Böylece politika faizi yüzde 10 seviyesinde kaldı. Aynı şekilde faiz koridorununda da bir değişiklik olmadı. Peki, sektörün aktörleri PPK’nın bu kararını nasıl yorumladı? Odeabank Başekonomisti İnanç Sözer, kararı Borsagundem.com’a değerlendirdi:

TCMB ENFLASYONİST RİSKLER KONUSUNDA DAHA RAHAT

“Merkez Bankası beklentilere paralel olarak politika faizini düşürmezken, sıkı para politikası duruşunun korunduğunu yineledi. Bir önceki aya kıyasla bakıldığında, TCMB’nin enflasyonist riskler konusunda sınırlı seviyede daha rahat olduğu gözleniyor. Mart ayında enflasyonda “yukarı yönlü risklerin önemli” olduğunu belirten TCMB,  bu ay “Ocak ayındaki kararların enflasyondaki yukarı yönlü riskleri sınırladığını” vurguluyor. Bu çerçevede artık ihtiyaç olmaması nedeniyle geç likidite penceresi borç verme faiz oranında teknik bir indirime giderek %15,00’ten %13,50’ye indirdi. TCMB’nin son dönemdeki belirsizliklere rağmen, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun korunacağını yinelemesi TL için oldukça olumlu. Nitekim sabah 2,15’ten açılan Dolar/TL’nin karar sonrası 2,1300’e kadar gerilediğini gördük. Önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülkelere dair risk iştahında bir düzeltme olsa bile, Merkez Bankası’nın mevcut politika bileşimi sayesinde TL bu süreçte olumlu ayrışabilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • keşke artsa24 Nisan 2014 15:16

    keşke faiz %20 olsa. millet arsaları satar para piyasaya gelir. esnaf rahat eder. bu ne ya daireler uçtu 300 binliraya dairemi olur .