E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez dolar karşılık faizlerini yükseltti---

Merkez dolar karşılık faizlerini yükseltti

Merkez dolar karşılık faizlerini yükseltti
21 Mart 2017 - 09:32 borsagundem.com

Dolar cinsi yabancı para zorunlu ve serbest hesaplara ödenecek gecelik faiz oranı yüzde 1'e yükseltildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan gecelik faiz oranını yüzde 1,00'e çıkardı. Banka 26 Aralık 2016 tarihinden bu yana faiz oranını yüzde 0,75 olarak uyguluyordu. Uygulanacak faiz oranı değişen küresel ve yerel finansal piyasa koşulları çerçevesinde günlük olarak belirleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dikkat21 Mart 2017 13:34

    davutoğlu nickli kardeşim, öncelikle "reisi" dinlememesinin sebebi merkez bankasının bağımsız bir kurum olmasından kaynaklanıyor.(tabi orası da ayrı bir tartışma konusu). ayrıca bu faiz senin bildiğin faiz değil bilip bilmeden yeni gelin gibi atlama her şeye

  • ...21 Mart 2017 13:04

    16 nisana kadar faiz artırılabilir. ekonomi sıkıntısı olmasın :D sonra bakarız

  • Çözüm parasal değil siyasi21 Mart 2017 12:48

    Tarih okumak önemlidir çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Türkiye ne zaman sinirlarinin disinda birseyler düşünse basina bela almaktadir .buna ragmen hala akillanmadi 40 yil once kibrisi aldik simdi vermek icin nerdeyse üste para verecez.30 yil once kuzey iraktan göçmen aldik dağ taş terörist doldu simdide suriyeden aldigimiz 5 milyonu ne yapacaz belli degil adalet bakani cezaevlerinde ne kadar suriyeli var aciklasin .Suriyeye 25 milyar dolar harciyan hükümet bu izini kimden aldi ? Bize gelince koy vergiyi topla parayi sonra götür suriyelileri besle HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. vallahi biktim vergi ödemekten pesin vergi damga vergisi , mtv ,otv ,emlak vergisi bir esnaf her yil 17 beyan veriyor el insaf dukkan kapali bile olsa zorla aliyorlar bide kalkmis esnafa destek oluyoruz diyorlar bu ulkede ne ticaret yapilir nede uretim yazik bu millette her taraf adaletsizlik , yuksek vergi ,zengin zulmü ,terör ,yolsuzluk , issizlik , enflasyon ,yuksek faiz , yuksek döviz.

  • briffa21 Mart 2017 12:41

    16 nisandan sonra dolar el yakacak, müdahale üstüne müdahale 3.50 altı zor gibi

  • davutoğlu21 Mart 2017 12:35

    bunlar niye reisi dinlemeyip boyuna faiz artırıyor?

  • emekci21 Mart 2017 10:00

    merkez bankasının rezervleri çok erimişti. belki birkaç dolar artar bu şekilde. yoksa işimiz zor.