E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası faiz kararını açıkladı---

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
14 Aralık 2017 - 14:00 borsagundem.com

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını duyurdu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık repo gösterge faizinde  değişiklik yapmazken, geç likidite penceresi borç verme faiz oranının  yüzde 12,25'ten yüzde 12,75'e yükseltti.

TCMB Para Politikası Kurulu Toplantısı sonrasında yapılan  açıklamaya  göre, marjinal fonlama oranı yüzde 9,25, Merkez Bankası  borçlanma faiz oranı  yüzde 7,25, bir hafta vadeli repo ihale faiz  oranı yüzde 8 düzeyinde sabit tutuldu.

Açıklamanın ayrıntıları şu şekilde:

"2017 yılı genelinde toplam talep güçlü bir seyir izlerken  kredilerde hızlı bir artış gözlenmiştir. Son dönemde açıklanan veriler  iktisadi faaliyetin gücünü koruduğuna işaret etmektedir. İç talepteki  iyileşme devam ederken dış talepteki artışın ihracat üzerindeki olumlu  etkisi sürmektedir.
Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler ve yakın dönemde yaşanan  maliyet gelişmeleri beklentiler ve fiyatlama davranışlarına dair  riskleri artırmıştır. Bu çerçevede Kurul, parasal duruşun  sıkılaştırılmasına karar vermiştir.
Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki  bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde  belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para  politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon  beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer  unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde  ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.
Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe  yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle  vurgulanmalıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reziller14 Aralık 2017 20:33

    Bu işler korkakların işi degil onurlu insanların işi bırak git acından ölmezsin doları getirdin 4 tl herkes zarar etti yazıklar olsun banka ßube müdüru bile yapmam

  • x14 Aralık 2017 16:51

    büyüyen Türkiye nasıl büyüdü? dışarı mal satıpda büyüsek usd girer ulkeye. usd girdimi zaten doviz düşer. merkez bankasının kasası dolar. böylece faiz arttırmaz merkezbanksı faiz düşürür... bizdekiler işkembeden attığı için bi nane yok ortada. :D bilmeyen konuşuyor.. faiz arttırmak son çare kaldı merkeze. yoksa ortda bişi yok .. içi boş siyasi açıklamalar ortada geziyo malesef..

  • torku14 Aralık 2017 16:03

    reisi gene dinlememiş faizleri artırmışlar. bi lafını dinlemedi iktidar (6)

  • ALİ DAYI14 Aralık 2017 15:16

    başka ülkelerde olmayan dandik mandik faiz sistemi,amaç ne

  • BENGIN14 Aralık 2017 15:08

    REİS NEDEN BU KADAR GÜNLERCE BAĞIRIP FIRÇA ATTI. YİNE KİMSE SÖZÜNÜ DİNLEMEDİ. BİZ ŞİMDİ BU KADAR SÜREDE GÜZEL BİR FİLM İZLEDİK. MB SON PERDEYİ İNDİRDİ. SONUÇ FAİZ YİNE YUKARI. 50 BAZ PUANLA DOLARI DÜŞÜRDÜ MÜ? BOŞUNA UĞRAŞIYOR MURAT BEY BİLMİYORSAN BU İŞİ ÇEK GİT BAS İSTİFAYI YETER BU SAÇMALIKLAR.

  • dsd14 Aralık 2017 14:55

    Ya GLP yipolitika faizi olarak kullandığını açıklasın yada Mahfi Hocanın dediği gibi değiş en ve piyasa ihtiyacına uygun politika faizi uygulayacağını ilan etsin ortalığı yatıştırsın...Böyle saçma sapan belirsiz ortam oluşturmasın yoksa en sonunda bu işin altından kalkamayacak..

  • e.göy14 Aralık 2017 14:36

    12,75 BORÇ VERME FAİZİ ÇOK YÜKSEK BANKALAR BU FAİZDEN BORÇ ALIR İSE EN AZ %15 FAİZLE BORÇ VERMEK ZORUNDA KALIR TÜKETİCİ OLARAK %15 FAİZLE BORÇ ALMAK İÇİN 1000 DEFA DÜŞÜNÜRÜM

  • BENGIN14 Aralık 2017 14:27

    piyasa 50 baz puanı artış olarak görmedi.300 baz puan istiyordu. bu artış kimseyi memnun etmedi.

  • korkmaz çelik14 Aralık 2017 14:27

    Döviz yükseldi gözünüz aydın faiz haram döviz helal elinizde geleni yaptınız sıkıysa dövizi düşürün de goreyim ekonomi korkakların işi değil bırakın bu işi rezalet

  • BENGIN14 Aralık 2017 14:15

    mb başkanı geçte olsa reisi dinlemeye başladı. faiz artsaydı saraya çıkıp istifa etmesi lazımdı. bu kadar fırçayı sindirmek büyük marifet olurdu.

  • Saygilarimla14 Aralık 2017 14:09

    Biz indirin dedikce cikartiyorlar, merkez bankasina el atma zamani geldi gciyor bile, feto ile yonetiliyor bu banka, bizim degil abd nin bankasi resmen, su englosyana bak surkli faiz artiirimi, el atilmali basindaki isim istifa etmeli