E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaduro İslam ülkelerine destek verdi---

Maduro İslam ülkelerine destek verdi

Maduro İslam ülkelerine destek verdi
14 Aralık 2017 - 10:21 borsagundem.com

İstanbul'da tarihi Kudüs kararının alındığı İİT Liderler Zirvesi'nin en dikkat çeken sürpriz ismi Venezuela Devlet Başkanı Maduro oldu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrı ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda olağanüstü toplandı. Toplantıda Doğu Kudüs Filistin'in başkenti olarak ilan edildi. Bu tarihi toplantıya 16'sı lider düzeyinde 49 ülkenin ztemsilcisi katıldı. İİT toplantıya İİT üyesi sadece 8 ülke katılmadı. Suudi Arabistan toplantıya devlet başkanı düzeyinde katı

EN DİKKAT ÇEKEN İSİM

Tarihi zirvenin en dikkat çeken ismi Venezuela Devlet Başkanı Maduro oldu. Zirvede bir de konuşma yapan Maduro büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da özellikle teşekkür etti. Erdoğan şöyle dedi: "Kudüs konusunda hassasiyetini bildiğimiz diğer ülkeleri ve uluslararası kuruluşları da zirveye davet ettim. Bugün burada Bağlantısızlar noktasında Maduro, Venezuela Devlet Başkanı. Sağolsun. Davet ettik. Bakınız Venezuela nire, İstanbul nire. Sağolsun çıktı geldi. Dolayısıyla o bölgenin de sesi olarak, çünkü bu sadece Müslümanların meselesi değil. Geldi, katıldı" diye konuştu.

49 ÜLKE TEMSİLCİSİ KATILDI

57 üyeli teşkilat, BM’den sonra uluslararası temsil gücü en yüksek organizasyon niteliğinde. Zirveye, 16’sı lider düzeyinde 48 ülkeden temsilci katıldı. Zirveye katılan liderler: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırm, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yemen Cumhurbaşkanı Abdrabuh Mansour Hadi, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, Umman Kralı’nın özel temsilcisi Seyit Assad bin Tarıq Al Said, Katar Emiri Şeyh Tamim, Flistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Brunei Kralı Hasan El-Bolkiah, Cibuti Başbakanı Abdulkader Kamil Mohamed, Kazakistan Meclis Başkanı Kassım Jomart Tokayev, Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Faiez Serrag, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Ürdün Kralı Abdullah, Özbekistan Senato Başkanı Nigmatulla Yuldaşev, Malezya Başbakanı Najib Razzak, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Komorlar Devlet Başkanı Azali Assoumani.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)