E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKurlarda son dönemdeki oynaklık bir belirsizlik kaynağı---

Kurlarda son dönemdeki oynaklık bir belirsizlik kaynağı

Kurlarda son dönemdeki oynaklık bir belirsizlik kaynağı
07 Eylül 2017 - 15:43 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, faiz kararı sonrasında açıklamalarda bulundu

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Drahgi, kurlarda son dönemde yaşanan oynaklığı, bir belirsizlik kaynağı olarak niteledi.
Drahgi ECB Faiz Toplantısından sonra yaptığı açıklamada, faiz oranlarının uzun bir süre cari seviyede kalacağı öngörüsünde bulunurken, "Parasal genişleme Aralık 2017'ye kadar veya gerektiğinde sonrasında 60 milyar dolar seviyesinde devam edecek" diye konuştu.

Drahgi açıklamasında şunları söyledi:

"Kurlarda son dönemdeki oynaklık bir belirsizlik kaynağı. Kurların fiyat istikrarına etkisini izlemek gerekiyor. Enflasyonun hedefe doğru ilerleyeceğine güveniyoruz. Politika tedbirleri henüz güçlü enflasyon dinamiklerine aktarılamadı. Çekirdek enflasyon biraz yükseldi, ancak hala bastırılmış olmaya devam ediyor. Hala çok önemli miktarda teşviğe ihtiyaç var. Varlık alım programı patikası enflasyon ve finansal şartları hesaba katacak. Bu yıldan sonrası için politikanın ayarlanması konusunda kararı bu sonbaharda vereceğiz. Büyüme için riskler genel olarak dengeli. Konjonktürel toparlanma tahmin edilenden daha güçlü büyüme olasılığını artırıyor. Büyüme için aşağı yönlü riskler global faktörler ve kurla ilişkili. TÜFE yıl dönümüne doğru büyük olasılıkla düşecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)