E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda karışık seyir hakim---

Küresel piyasalarda karışık seyir hakim

Küresel piyasalarda karışık seyir hakim
20 Ağustos 2018 - 09:25 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, Asya'daki çoğu hisse senedi yükselirken dolar ve ABD Hazine tahvillerinde yatay bir seyir izlendi

Asya borsaları yatırımcıların ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmeleri beklemesi ve yuanın tehlikeli düşük seviyelerden toparlanmasıyla temkinli şekilde hafif yükseldi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.6 yükseldi. Şanghay lokomotif yüzde 0.2 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi  işlem hacimlerinin sınırlı olmasıyla yüzde 0.15 gerilerken, S&P 500 endeksi vadeli işlemleri yüzde yatay seyrediyor. Beijing'in dolar/yuan paritesinin psikolojik olarak önemli 7.0000 seviyesini test etmesini engellemek için adımlar atmasıyla, dolar/yuan 6.8450 ile bir haftanın zirvesini gördü.

Yatırımcılar ayrıca, Çin ve ABD'nin bu ay daha alt düzeyli ticaret görüşmelerini sürdüreceklerini belirten haberlerden destek bularak, bu iki ülkenin tırmanan gümrük vergisi savaşını çözebileceğine dair umutlarını canlandırdılar. Haberlere göre Washington'daki müzakereler ABD'nin Çin'den ithal 16 milyar dolar değerinde ürüne yönelik gümrük vergisinin yürürlüğe girmesinden hemen önce 21 ve 22
Ağustos'ta gerçekleşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)