E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar temkinli seyrediyor---

Küresel piyasalar temkinli seyrediyor

Küresel piyasalar temkinli seyrediyor
02 Ekim 2018 - 08:50 borsagundem.com

ABD ile Kanada arasındaki ticaret anlaşmasının desteğinin azalması piyasaları karışık seyre yöneltti

Asya borsaları ABD ile Kanada'nın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) güncellemek için çerçeve anlaşmaya varmalarının desteğinin azalmasıyla gerilerken, küresel ekonomiye ilişkin temkinli yaklaşımlar risk iştahını sınırlıyor.
ABD ve Kanada, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) revizyonu üzerinde çerçeve uzlaşıya vardı. Uzlaşı sayesinde 1.2 trilyon dolar büyüklüğündeki serbest ticaret bölgesi eskisi gibi üç ülke arasında devam edecek.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yatay başlangıcın ardından yüzde 1 geriledi.
Japonya'nın Nikkei endeksi 27 yılın yeni zirvesine yükseldikten sonra ilk baştaki kazanımlarını geri vererek yatay seyrediyor.
Çin finansal piyasaları ulusal tatil nedeniyle 1-5 Ekim haftası kapalı.

DÖVİZ

Dolar başlıca para birimleri karşısında kazanımlarını korurken, ABD ile Kanada'nın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) güncellemek için çerçeve anlaşmaya varmaları sonrasında ortaya çıkan risk iştahının desteğinin azalmasıyla yen karşısında 10 aydan uzun sürenin zirvesinden geriledi.
Doların başlıca altı para birimi karşısındaki değerini gösteren endeks 95.322'ye yükselerek dün gördüğü üç haftanın zirvesi olan 95.373'e yakın seyrediyor. ABD ve Çin de dahil olmak üzere büyük ticaret ortakları arasındaki uluslararası ticaret ihtilaflarına dair korkular bu yıl doları yüzde 3.4 yükseltirken, Fed de dolara destek verdi. Euro İtalya'da bütçe açığı endişelerinin yeniden gündeme gelmesiyle yüzde 0.06 düşüşle 1.1573 dolara geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları piyasaların ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları gelecek ay yürürlüğe girdiğinde daha sıkı arz ihtimaline kendini ayarlamasıyla yüksek seyir izliyor. Brent ham petrolünün varil fiyatı 85.03 dolarda bulunarak, dün gördüğü Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 85.45 dolara yakın seyrediyor. 

ALTIN

Altın fiyatları ABD ile Kanada'nın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) güncellemek için çerçeve anlaşmaya varmalarından destek bulduktan sonra risk iştahının azalmasıyla yükseldi.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.4 artışla 1,192.62 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)