E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Fed öncesi temkinli seyrediyor---

Küresel piyasalar Fed öncesi temkinli seyrediyor

Küresel piyasalar Fed öncesi temkinli seyrediyor
14 Haziran 2016 - 08:12 borsagundem.com

Asya borsaları İngiltere'nin AB'den ayrılma ihtimali endişesi ve yatırımcıların Fed toplantısı öncesinde temkinli davranmalarıyla geriledi.

Asya borsaları bu ay İngiltere'de yapılacak referandum sonrası ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılma ihtimalinin gittikçe arttığı endişeleri ve yatırımcıların bugün başlayacak olan iki günlük Fed toplantısı öncesinde temkinli davranmalarıyla geriledi.

Ekonomistler, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının (Brexit) Avrupa'da yeni bir resesyon yaratacağını düşünürken, sterlin ve euro bu endişelerden dolayı son seanslarda değer kaybetti.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 gerilerken, JaponNikkei endeksi de iki ayın en düşük seviyesini gördü. Dün yüzde 3.5 düşen Nikkei bugün de yüzde 0.2 geriledi.

Fed'in bugün başlayan ve yarın sonlanacak toplantısının yarattığı belirsizlik de piyasalar üzerinde etkili olurken, beklentiler oldukça zayıf açıklanan Mayıs ayı istihdam verisi sonrasıABD Merkez Bankası'nın faizlerde bu ay değişikliğe gitmeyeceği yönünde.

ABD borsaları dün özellikle Apple ve Microsoft gibi şirketlerin hisselerinde meydana gelen değer kaybıyla gerilerken, yatırımcılar ABD ve Avrupa'daki büyük ekonomik ve siyasi olaylara kilitlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)