E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda Fed tutanakları sonrası düşüş---

Küresel borsalarda Fed tutanakları sonrası düşüş

Küresel borsalarda Fed tutanakları sonrası düşüş
06 Nisan 2017 - 06:42 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri, Fed tutanaklarında bilanço işareti ile düştü

Sydney'den Hong Kong'a hisse senetleri, Fed'in geçen ayki toplantısının tutanaklarının, yetkililerin ABD merkez bankasının bilançosunun bu yıl daraltılması taraftarı olduğunu göstermesinin ardından geri çekildi.

Japonya, Hong Kong, Güney Kore ve Avustralya'da hisse senetleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500), seansın son birkaç saatinde hızlanan satışların etkisi ile aşağıda kapanmasının ardından geriledi. ABD Hazine tahvillerinin faizi, bilanço daraltılmasının Fed'in faiz artırımına gitme ihtiyacını azaltacağı spekülasyonuna bağlı olarak düşük kaldı. Dolar yen karşısında düşüşünü beşinci güne taşımaya yöneldi. Petrol ve nikel de geri çekildi.

Mart ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı tutanakları, Fed'in ekonomiye ilişkin değerlendirmesi konusunda piyasanın fikrini fazla değiştirmezken, 4.5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşmış Fed bilançosunun daraltılmasına ilişkin tartışma traderların dikkatini çekti. Yorumlar, merkez bankalarının son 10 yılda piyasalara rekor miktarda likidite vermelerininiin ardından bu yolu değiştirme işartleri vermesi ile birlikte, küresel likiditede düşüşeyönelik beklentilerin altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)