E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik zirvede mutabakat sağlandı---

Kritik zirvede mutabakat sağlandı

Kritik zirvede mutabakat sağlandı
17 Eylül 2018 - 19:15 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'deki görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Kritik zirve sonrası, İdlib'de silahsız bölge kurulması için mutabakat sağlandığı açıklandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin, "Suriye için uzlaşma sağlandı. 15 Ekim'de ağır silahlar İdlib'den çekilmeye başlanacak. 15 Ekim'de silahsızlanma bölgesinde 15-20 km'ye kadar temas hattı üzerinde bir bölge kurmaya karar verdik. Erdoğan'ın teklifi üzerine bölgeden ağır silahlar da çekilecek. Bölgede Rus ve Türk askerleri tarafından ortak mekanizma kurulacak." dedi.

İdlib'de silahsız bölge kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Muhalifler ve rejim kontrolündeki alanlar arasında silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasını kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Rusya ve Türkiye, belirlenecek silahsızlandırılmış bölge sınırlarının iki tarafında koordineli devriye faaliyeti göstereceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin halen İdlib çatışmasızlık bölgesinde bulunan gözlem noktalarını da tahkim edeceğini söyledi.

Erdoğan, "Görüşmelerimizde İdlib'de karşılıklı endişelerimizi dikkate alan bir çıkış yolu bulunması konusunda da çok önemli mesafe katettik." dedi.

"Muhalifler bulundukları alanda kalmaya devam edecek"

Erdoğan, "Muhalifler bulundukları alanlarda kalmaya devam edecek. Radikal grupların alanda faaliyet göstermemelerini sağlayacağız." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rusya, İdlib çatışmasızlık bölgesine saldırılmayacağını temin için gereken tedbirleri alacaktır."

Suriye'nin geleceğine yönelik en büyük tehdit İdlib'den ziyade Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarından kaynaklandığını belirten Erdoğan, "Türkiye, Suriye krizinin başından beri olduğu gibi İdlib meselesinde de üzerine düşeni yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bu mutabakatla, İdlib'de büyük bir insani kriz yaşanmasının önüne geçildiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lala17 Eylül 2018 21:44

    idlip'teki kafa kesen, öldürdüğü adamın karısını çalan yabaniler zaman kazandı

  • Garip bir anlaşma17 Eylül 2018 20:52

    Suriye ve Rusya bizim desteğimizdeki muhalif grupları terörist olarak görüyorlar zira.

  • Murat Akalan17 Eylül 2018 20:27

    Yarın borsaya pozitif yansıyacaktır.Barış her zaman kazandırır.

  • AhmetK17 Eylül 2018 22:49

    Emekci rumuzlu ahlaksız.. İsid’e ne desteğimiz var bizim,onlarla direk savastık bile.. İktidarı eleştşrmek adına ülkenizi kötülemeyin, ahlaksız zihniyetliler

  • emekci17 Eylül 2018 21:43

    Barış ancak Suriye'den silahlı terör örgütleri İŞİD ve YPG atıldığı zaman sağlanır. Şu durum itibariyle Suriyenin kalbinde iki tane çıban var, sökülmeyi bekleyen. Birini ABD birini Türkiye koruyor