E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya Başbakan Yardımcısı'ndan gazetecilere: Çakallar, fahişeler---

İtalya Başbakan Yardımcısı'ndan gazetecilere: Çakallar, fahişeler

İtalya Başbakan Yardımcısı'ndan gazetecilere: Çakallar, fahişeler
13 Kasım 2018 - 04:08 borsagundem.com

5 Yıldız Hareketi'nin siyasi lideri ve Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio, Roma Belediye Başkanı'yla ilgili eleştirilerde bulunan gazetecilere hakaret yağdırdı

İtalya'da iktidarın büyük ortağı 5 Yıldız Hareketi, bazı önde gelen isimlerinin gazetecilere "aşağılık çakallar" ve "fahişeler" şeklinde sözlü saldırılarda bulunması sonrası basın özgürlüğüne ve liberal demokrasiye saygısızlıkla suçlanıyor.

5 Yıldız Hareketi'nden olan Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, belediyedeki bir atamayla ilgili olarak yargılandığı davada geçen hafta sonu beraat etti.

Raggi'nin beraat etmesi üzerine 5 Yıldız Hareketi liderleri, davayı ve suçlamaları yazan, Raggi'ye eleştirilerde bulunan basın mensuplarına ağır ifadelerle saldırdı.

5 Yıldız'ın siyasi lideri ve Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio, Raggi'nin seçildiği günden bu yana "gülünç ithamlara" maruz kaldığını belirtti ve bunu yapanların "kendilerini gazeteci olarak adlandırdığını ama aslında yalnızca aşağılık çakallar olduklarını" söyledi.

Di Maio, gazete sahipleriyle ilgili bir yasal düzenleme yapacaklarını da söyledi ancak bununla ilgili detay vermedi. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)