E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de referandum haberlerine tepki ---

İngiltere'de referandum haberlerine tepki

İngiltere'de referandum haberlerine tepki
27 Şubat 2017 - 15:00 borsagundem.com

ingiltere Hükümet Sözücüsü tarafından bugün yapılan açıklamad İskoçya'nın bağımsızlığına yönelik olarak yapılacak yeni bir referandumun gereksiz olacağı ifade edildi

ingiltere Hükümet Sözücüsü tarafından bugün yapılan açıklamad İskoçya'nın bağımsızlığına yönelik olarak yapılacak yeni bir referandumun gereksiz bir belirsizlik ve bölünme yaratacağı ifade edilerek, Başbakan Theresa May'in bu yöndeki görüşlerini tekrar etmiş oldu.

Sözcü'nün açıklamaları öncesinde İngiliz basını İskoçya'da milliyetçilerin yeni bir bağımsızlık oylamasına hazırlandığı ve bunun önümüzdeki ay yapılmasını planladığını yazmasının ardından geldi.

Sözcü açıklamasında "Soru ikinci bir referandumun olup olmayacağı değil, buna gerek olup olmadığıdır ve bunun cevabı çok açık ve net bir hayırdır. Böyle bir girişim gereksiz bir belirsizlik ve bölünmeye neden olacaktır" dedi.

İskoçlar 2014 yılında yapılan oylama ile 10 puanlık farkla ayrılığa hayır demiştir. Ancak bu oylamanın iki sene sonrasında İngiltere'nin AB'den ayrılması gündeme geldi ki İskoçlar İngiltere'nin AB içinde kalmasını isterken, İngiltere'nin genelinde ayrılık taraftarları baskın çıkmıştır.

Konuya yakın kaynaklar geçen hafta , yarı bağımsız İskoç hükümetinin yeni bir referandum yapılması halinde bu kez İngiltere'den ayrılma kararı çıkacağından emin göründüğünü ifade etmişlerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)