E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİbadi: Referandumu yapanlara karşı tedbirleri artıracağız---

İbadi: Referandumu yapanlara karşı tedbirleri artıracağız

İbadi: Referandumu yapanlara karşı tedbirleri artıracağız
26 Eylül 2017 - 01:36 borsagundem.com

Irak Başbakanı İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki referandumu yapan yetkililere karşı gereken tedbirleri artıracaklarını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Bağdat'ta Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Referandumun yapılması büyük riskti. Bu, Federal Mahkemenin kararına rağmen yapıldı. Anayasal değil ve sonuçlarını tanımayacağız" dedi.

"Referandum hiçbir uluslararası destek bulmadan gerçekleştirildi" diyen İbadi, "İlginçtir ki hiçbir gözetime tabi tutulmayan referanduma karar verenler sonucunu da kendileri açıkladı. Bunun sonucunu asla konuşmayacağız, tartışmayacağız ve tanımayacağız" ifadelerini kullandı.

"Referandumu yapan yetkililere yönelik tedbirlerimiz artacak"

Merkezi yönetimin referandum ihlaliyle ilgili yeni adımlar atacağını aktaran İbadi, şunları kaydetti:

"Maalesef ki referandum, mezhepçi ve etnik temelli duyguları harekete geçirdi. Buna rağmen Kürt vatandaşlarımızın güvenliğinden vazgeçmeyeceğiz ancak referandumun sorumlularından da hesap soracağız. Onlara yönelik tedbirlerimizi daha da artıracağız. IKBY'de de tüm federal yetkilerimizi kullanacağız ve oradaki vatandaşların güvenliğini sağlayacağız. IKBY denetimindeki üç vilayet ve tartışmalı bölgelerdeki vatandaşlardan referandum sırasında çok sayıda şaibe, zorla oy kullandırma ve tehcir ettirme şikayetleri aldık. Tartışmalı bölgeler de anayasa yoluyla çözülene kadar merkezi yönetime geri dönmek zorunda. Irkçı ve mezhepçi devletin kurulmasını kabul etmeyiz. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 27 Eylül 2017 11:48

    bunlara asla güvenilmez.ırakta kimin eli kimin cebinde belli deyil.zaten ırak bölünmüş durumda.bizim yapacağımız türkmenlere silahlandırmak eğitim vermek kendilerini savunsunlar.daha zorda kalırlarsa türkiye müdahale etsin.ibadiyle bir yere varılmaz.

  • turan26 Eylül 2017 08:32

    sende ve senin askerinde söylediklerini yapacak hiç bir yetenek ve güç yok sen ancak çıkıp laf yaparsın basiretsizler zamanında da Osmanlı yı bu topraklardan ingilizlerle bir olup çıkarmadınız mı pis vatan haini Türk askerini ırakta istemiyoruz diyen sen değilmiydin satılmış buldun belanı

  • The newest Turkish 26 Eylül 2017 07:10

    Söylemlerinde çok haklı ve fakat işin gerçeği şu ki kendisi de mezhepçi ...