E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
22 Ağustos 2014 - 09:12 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 S&P500 endeksi rekor seviyesinde kapandı.. Tutanakların ardından Jackson Hole’da Yellen’dan güvercin bir tonlama beklentisi devam ederken verilerin de ekonomik canlılık sinyalleri vererek ekonomiye dair umutları iyileştirmesiyle ABD hisseleri yükselişe dün de devam etti. Gösterge S&P500 endeksi %0,29 primle 1,992 puandan yani rekor seviyesinden kapandı. Dow Jones Industrials endeksinde ise %0,36 değer kazancı ile 17,039 puanda bir kapanış görüyoruz.
 Gözler önce Yellen sonra Draghi’de olacak.. Bugün Jackson Hole sempozyumunda FED Başkanı Yellen ve ECB Başkanı Draghi birer konuşma yapacak. Şahin mesajlar içeren FED toplantı tutanakları sonrası Yellen’ın vereceği mesajlar özellikle EM’ler cephesinde yakından izlenirken dün Euro bölgesi’nde açıklanan öncü imalat PMI verileriyle beraber ECB’nin de genişlemeci politikalara devam edeceği spekülasyonları da Draghi’nin sunumuna ek önem kazandırıyor.
 Euro bölgesinde imalat sanayinde büyüme ivme kaybediyor.. Dün açıklanan Ağustos öncü imalat PMI verisine göre bölge ekonomisinde imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi 50 seviyesi üzerinde kalarak büyümenin devamına işaret etse de Temmuz ayındaki 51,8 seviyesinden 50,8’e gerileyerek genişlemenin ivme kaybettiği işareti verdi.
 Libya da yeniden jeopolitik risk haritasına giriyor.. BloombergHT’nin haberine göre Tunus Ulaştırma Bakanlığı, güvenlik gerekçesiyle Libya'nın bazı kentlerinden yapılan uçuşları iptal ederken Mısır da benzer bir hamle ile Libya’ya tüm karşılıklı uçak seferlerini iptal etti. Bilindiği gibi Libya’da çatışma ortamı da devam ediyor.
 FED Başkanları faiz artırımını tartışıyor.. Kansas City FED Başkanı George, ABD’nin faiz artışına karşı yeterli güce sahip olduğunu, istihdamda geniş tabanlı artışın da bu tezine destek verdiğini söyledi. San Francisco FED Başkanı Williams da FED’in 2015 yılı yaz başında faiz artırımlarına başlayabileceğini tahmin ettiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)