E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
18 Nisan 2014 - 08:48 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları karışık kapandı ama hafta alıcılı.. Dow Jones endeksinin günü hafif ekside kapatmasına karşın hem Ukrayna geriliminin yatışması hem de şirket bilançolarının etkisi ile S&P500 primli kapanışı 4. Ügne taşıyarak hem günü hem haftayı artıda kapatmış oldu, hatta Temmuz 2013’ten bu yana en iyi haftasını geçirmiş oldu diyebiliriz. Bugün Paskalya tatili nedeniyle ABD borsaları ve Avrupa kapalı..
 Cenevre’den uzlaşı çıktı.. Dün ABD, AB, Rusya ve Ukrayna liderleri Cenevre’de bir araya gelerek Ukrayna sorunun çözümü için görüştüler. Tansiyonun ve gerilimin düşürülmesi için uzlaşı çıkması şimdilik rahatlatıcı bir etki yaratmış görünmekte ki bunu 1,300 dolar seviyesinin altına inen spot altın ons fiyatından da görebilmekteyiz.
 AP Cenevre’ye rağmen yaptırım istiyor.. AP (Avrupa Parlamentosu), AB’nin Rusya’nın enerji şirketlerine yaptırım uygulamasını istiyor ve bunun için de Rusya aleyhine ortak karar tasarısını kabul etti. – BloombergHT
 Çin’de önlemlere konut piyasası reaksiyon verdi.. Mart ayında dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde konut fiyatlarındaki artışın hız kestiği açıklandı. Kredi koşullarını sıkılaştırıcı önlemlerle beraber düşen konut fiyatları Çin’in önceki dönemde konut balonu endişeleriyle yapmak istediği bir durumdu ancak yaşanan likidite sıkışıklıklarıyla beraber büyümesinde yavaşlamadan endişe edilen ülkede mortgage kullanılabilirliği de sıkışmış durumda ve beklentilerle beraber durumun da daha kötüye gitmesi gibi yorumlar da yapılmaya başlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)