E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGüçlü büyüme şirketleri uçuracak---

Güçlü büyüme şirketleri uçuracak

Güçlü büyüme şirketleri uçuracak
24 Eylül 2017 - 10:15 borsagundem.com

Türkiye’nin gıpta ile izlenen büyüme performansı, borsadaki şirketleri de ihya edecek. İç ve dış talepteki canlanmayla sanayi sektöründe % 101, bankalarda % 29 net kâr artışı bekleniyor

Hükümetin başta Kredi Garanti Fonu olmak üzere aldığı tedbirlerin etkisiyle, ilk çeyrekte yüzde 5.2, ikinci çeyrekte 5.1 büyüyen ekonominin, üçüncü çeyrekte yüzde 7 ile Çin'i bile geride bıkması bekleniyor. Bu performans, hemen hemen tüm uluslararası finans kuruluşlarının tahminlerini yukarı doğru revize etmelerini sağlarken, yılın tamamındaki büyümenin ise yüzde 5.5'e ulaşması bekleniyor. İç ve dış talepteki bu canlanma ile sağlanan büyüme performansı, hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin de gerek ciro gerekse kârlılıklarını rekor oranda artırmalarını sağlayacak.

SANAYİ İKİYE KATLAYACAK

Yatırım strateji raporunda, güçlü ekonomik büyümenin desteğiyle, şirket kârlarında da önemli artışlar yaşanacağına vurgu yapıldı. 2017'de sanayi şirketleri için yüzde 101, bankalar için ise yüzde 29 net kâr artışı öngörüyor. Borsa İstanbul verilerine göre de bu yılın ikinci çeyreğinde 162 şirket net kârını, ilk üç aya göre yüzde 100'ün üzerinde artırdı. Borsanın lokomif şirketlerinin yer aldığı BIST 30 içerisinde, ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre kârını en fazla artıran şirketler Kardemir ve Türk Telekom oldu. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün 2016'nın ilk yedi ayında 22 milyar 781 milyon TL olan net kârı, bu yılın aynı döneminde yüzde 27.5 artarak 29 milyar 47 milyon liraya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)