E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseldi---

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi
24 Temmuz 2014 - 13:12 borsagundem.com

Çin'de imalat sanayinin beklentileri aşması sonrasında gelişen piyasa hisse senetlerinin çoğu yükseldi

Çin'de imalat sanayinin beklentileri aşması sonrasında gelişen piyasa hisse senetlerinin çoğu yükselirken, Rusya hisseleri geriledi ve Güney Kore büyüme görünümünü düşürdü. Won üç günlük yükselişi sonlandırdı. 

Ping An Insurance, yuanın dolar karşısında Nisan'dan bu yana en yükseğe ulaşması ile Hong Kong'ta işlem gören Çin hisselerinin yedi ayın zirvesine çıkmasına öncülük etti. Avrupa Birliği'nin yaptırımları sıkılaştırma düşüncesi ile Mixec endeksi son üç günde ilk defa gerilerken, ruble dolar karşısında yüzde 0.3 kaybetti. Güney Kore wonu ve rupi yüzde 0.5 kaybederken, Türk lirası yüzde 0.3 zayıfladı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 09:06'da 1,078.56 puan oldu. Çin'de imalat sanayi 18 ayın zirvesine ulaştı. Güney Kore'de ekonomik büyüme bir yıldan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi. 

Project Asia Research & Consulting Pte. yöneticilerinden Attila Vajdai, "Çin'in teşvikleri sonuç veriyor. Jeopolitik risklerin henüz fiyatlanmamış olması ile piyasalar hala oynaklığını sürdürüyor" dedi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 7.5 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 5.6 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)