E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Gelecek 100 yıl Afrika'nın olacak'---

'Gelecek 100 yıl Afrika'nın olacak'

'Gelecek 100 yıl Afrika'nın olacak'
19 Mart 2017 - 10:52 borsagundem.com

G20 maliye bakanları ve merkez bankası temsilcileri toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bugün Asya küresel ekonomi açısından ne ise gelecekte de Afrika'nın olma ihtimali var" diye konuştu.

G20 Dönem Başkanlığını kasım ayı sonuna kadar yürütecek Almanya'da, Baden-Württemberg eyaletine bağlı Baden-Baden kentinde düzenlenen G20 maliye bakanları ve merkez bankası temsilcileri toplantısı sona erdi.

Toplantılarda Türkiye'yi temsil eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, G20 toplantısının Türkiye açısından güzel ve verimli geçtiğini belirterek, "Özellikle hem Türkiye'de yatırımları olanlar hem de yatırım yapmayı düşünenlerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Çok verimli bir toplantı oldu" dedi.
Mehmet Şimşek, alınan kararların genel anlamda Türkiye'nin de vizyonuna uygun olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Mesela Afrika kıtası ile G20 arasındaki diyaloğu güçlendirmek. Çünkü gelecek 100 yıl Afrika'nın olacak. Yani bugün Asya küresel ekonomi açısından ne ise Asya bugün küresel ekonominin en büyük motoruysa, gelecekte de Afrika'nın olma ihtimali var. Türkiye zaten Afrika'ya yönelik muazzam bir çaba içerisinde. Bir stratejimiz var. Yani 2004'te 12 büyükelçiliğimiz vardı şimdi 39 tane var. Sadece Somali'ye 2011'den bu yana neredeyse 1 milyar dolarlık yardımda bulunduk. Dolayısıyla biz zaten Afrika'ya odaklanmış durumdayız."

"Manşetler olumsuz"

Şimşek, Almanya'daki yatırımcıların Türkiye algısına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, yatırımcıların bakış açısının buradaki manşetler üzerinden şekillendiğini ve atılan manşetlerin Türkiye'nin yaşadığı ve karşı karşıya olduğu sorunlar nedeniyle olumsuz olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin, dünya genelinde varlıklarını güçlü bir şekilde sürdüren bölücü terör örgütü ve FETÖ gibi yapılarla mücadele ettiğini hatırlatan Şimşek, "Maalesef Türkiye dostlarının da görüşlerini zehirleyebiliyorlar, etkileyebiliyorlar. İşte buna karşı en iyi mücadele diyaloğu güçlü tutmak, sabırla ülkemizin gelecek vizyonunu daha iyi bir şekilde anlatmaktır" ifadelerini kullandı.Yeni Şafak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İhsan 20 Mart 2017 02:41

    Afrikalı da arabayı petrolü elektriği doğalgazı elektroniği giyeceğim sizin koyduğunuz fşyatlardan çok ucuza tüketiyor. Bindirmişsiniz yükü vatandaşa ihale ihale dağıtıyorsunuz

  • torku19 Mart 2017 22:25

    sen afrikayı bırak da türkiyeye gel. arabalarda %50 devlete vergi ne zaman kalkacak? boğaziçi köprüsü geçişini 7 Tl yaptınız, ne oldu imfye borcumuz mu var?

  • faddu19 Mart 2017 22:24

    hani türkiyenin di gelecek? afrikaya mı kaptırdınız yoksa?

  • KARTALAĞABEYLİ19 Mart 2017 12:55

    BU ÜLKENİN SİYASİ YÖNETİMİNİN DIŞA BAĞIMLILIK KÖLELİK YEMİNİ VAR...EKONOMİ YÖNETİMİNİN İSE TİÇARİ FALİYETLERİNİN SÖMÜRÜ İLİŞKİLERİ.TAMAMEN GÜVENSİZDİR.TÜRK ÜN TÜRK DEN BAŞKA DOSTU YOK

  • Ali Ergül 19 Mart 2017 12:28

    Bu muhtereme de top çevir demişler,, konuştukları ülkem ekonomisi ile alakası Yok. Yakında saç ektirmenin faydalarını anlatır..

  • ŞAHİN19 Mart 2017 12:27

    NE KADAR KOLAY OLUYOR DEĞİLMİ.BANKACILIK FİNANS SİSTEMİNE DAYALI PARANIN AKIŞINI TAKİP EDİP AZ ÇOK TAHMİN EDEBİLMEK......PARA YALAN SÖYLMEZ.EKONOMİ VE SİYASET BAZ ALINDIĞINDA.EKONOMİ BİLMEYENİN SECMEN OYU GECERSİZDİR...... EKONOMİYİ DAHİ TAKİP ETMEYEN SİYASETİN DALAVERELERİNİ YAYGINLAŞTIRAN PRAVAKATÖRDEN FAYDA YOK.. FALCILARA DAHİ EKONOMİYİ DANIŞANLARDAN NE OLUR?BIŞEY OLMAZ.TİÇARİ EKONOMİ SİYASİ BİLGİSİ VAR MI YOK.NE VAR?ÇEHALET

  • KARTALAĞABEYLİ19 Mart 2017 12:22

    SAYIN MEHMET ŞİMŞEK DÜNYA ZENGİNLERİNİN ELMAS A OLAN YATIRIMLARININ FARKINA VARDI.SON YILLAR BAZ ALINDIĞINDA.. SONUÇ?GELECEK 100 YIL AFRİKANIN OLACAK..YANI DOLAYLI YOLDAN FRANSA NIN ÖYLEMİ?

  • Yurttaş 19 Mart 2017 12:20

    39 tane büyükelçiliğimiz olmuş afrikada bunlar ne iş yapar acaba, en ilkel kabile devletleri ile vize yi kaldırdılar ne kadar kaçak hırsız katil işsiz güçsüz varsa sınırlarımızı ardına kadar açtılar, şimdi bırakın vatandaşımızı kendileri bile avrupa ya giremiyorlar rezil ettiniz ülkemizi bıktık sizden bide marifet miş gibi 39 büyükelçilik açmışmışlarmışta ooofffff offfff 😡😡😡

  • HAAAAAAAA19 Mart 2017 12:17

    ULENN ANADAN DOĞMA BABADAN OLMA İNSANLARIZ.NASIL OLURDA AFRİKALI YADA BATILILAR BAZ ALINDIĞINDA SÖMÜRÜLEN HEP BİZLER OLUYORUZ

  • ANLAMIYORUM19 Mart 2017 12:15

    GELECEK YÜZ YILDA AFRİKANIN GELECEĞİNİ TAHMİN EDENLERİN NASIL OLUYORDA TÜRKİYE VE TÜRKİYE VATANDAŞLARININDA GELECEĞİNİ TAHMİN EDEMİYOR AKABİNDE 100 YLIK EKONOMİ VE SİYASETDE PLANLAMA YAPAMIYOR VE DIŞA BAĞIMLILIĞIM KÖLESİ OLUYORUZ.