E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed/Williams: En iyi yol, kademeli artış---

Fed/Williams: En iyi yol, kademeli artış

Fed/Williams: En iyi yol, kademeli artış
20 Ocak 2017 - 02:01 borsagundem.com

Fed şube başkanı John Williams, merkez bankasının bu yıl kademeli faiz artırımı sürecini devam ettireceğini bir kez daha dile getirdi.

Federal Reserve Bank of San Francisco Başkanı John Williams Perşembe günü yaptığı açıklamada kendi beklentisinin ABD Merkez Bankası'nın kademeli faiz artırımını bu yıl da devam ettireceği yönünde olduğunu bir kez daha dile getirdi ve bankanın böylece büyümenin enflasyona neden olmadan devam etmesine destek vereceğini ifade etti.

Williams ekonominin halen yaşamakta olduğu risklerin ve belirsizliklerin görece olarak daha dengeli bir seviyede olduğunu dile getirdi.

Williams, ayrıca Fed'in asıl ilgi alanında olmayan gelir eşitsizliği gibi alanlara yönelmesinin sahip olanlarla olmayanlar arasındaki uçurumun genişlemesinin bir etkisi olduğunu belirtti. Ayrıca, ekonomide bir balon etkisi görmediğini belirten Williams, ekonominin finansal kriz sonrası alınan önlemler sayesinde artık yaklaşmakta olan stresli dönemlere daha dayanıklı bir hale geldiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)