E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırımına devam edecek olması hisse piyasalarını sarstı---

Fed'in faiz artırımına devam edecek olması hisse piyasalarını sarstı

Fed'in faiz artırımına devam edecek olması hisse piyasalarını sarstı
18 Ekim 2018 - 08:33 borsagundem.com

Fed'in önümüzdeki dönemde faiz artırımından yana olması dolar cinsi tahvil getirilerinde yükseliş yaratacağı beklentisiyle hisse piyasaları düşüşe geçti

Asya borsaları Fed'in geçen ay yaptığı toplantı tutanaklarının politika yapıcılarının, faiz oranlarını daha da arttırmak gerektiği konusunda büyük ölçüde hemfikir olduklarını göstermesinin ardından kazanımları sınırlanırken, dolar bir haftanın zirvesine yükseldi.

Küresel ticaret gerilimlerinin yanı sıra dolar cinsi tahvil getirilerinde yükseliş ihtimali Asya hisselerinin risk iştahını sınırladı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Avustralya borsası da yüzde 0.2 geriledi.

Japonya'da Nikkei endeksi yatay seyrediyor.

Dolar endeksi ve ABD Hazine tahvil getirileri bir haftanın zirvesine yükseldi. Fed'in 25-26 Eylül tarihlerinde yaptığı ve faiz oranlarını yüzde 2-2.25 hedef aralığına yükselttiği para politikası toplantının tutanaklarına göre, Fed'de her politika yapıcı Eylül ayı faiz artırımına destek verdi ve Trump'ın faizlerin çok fazla artırılmasına yönelik görüşüne rağmen, faiz oranlarını daha da arttırmak gerektiği konusunda büyük ölçüde hemfikirler.

DÖVİZ

Dolar Fed'in Eylül ayı toplantı tutanaklarının Fed'in bu yıl faiz oranlarını artırmaya devam edebileceği beklentilerini teyit etmesinin ardından başlıca para birimleri karşısında yükseldi.
CME Group'un FedWatch Tool'a göre faiz oranı vadeli işlemleri Fed'in Aralık ayında faiz artırımına yüzde 83 ihtimal veriyorlar. Gelecek yıl iki artış daha bekleniyor.
Dolar endeksi <.DXY> yüzde 0.08 artışla 95.65'de işlem görürken, ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri faiz artış beklentilerinin yükselmesiyle 3.21'e yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarındaki artıştan dolayı dün büyük düşüş kaydettikten sonra Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından gerilimlerin devam ettiği bir ortamda hafif yükseldi. Brent ham petrolü yüzde 0.2 artışla 80.18 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları doların yükselmesi ve Asya borsalarının gerilemesiyle dar aralıkta yatay seyrediyor.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.1 artışla 1,223.78 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)