E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFaiz kararının ardından Şimşek'ten açıklama---

Faiz kararının ardından Şimşek'ten açıklama

Faiz kararının ardından Şimşek'ten açıklama
23 Mayıs 2018 - 20:11 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Mehmet Şimşek Twitter hesabından açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "TCMB Başkanı ve PPK üyelerinin TL’deki düşüşü ve fiyat istikrarının sağlamak için atacakları gereken her adımda tam desteğim var... Türkiye’nin hiçbir makro ekonomik problemi çözülemez değil, problemleri daha önce çözdük yine yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Para politikasının kredibilitesini sağlamanın ve yatırımcıların güvenini tekrar kazanmanın vakti geldi. Hükümet cari açığı düşürmek ve TCMB’nin dezenflasyon çabalarına katkı için mali disiplini korumaya ve yapısal reformları hızlandırmaya kararlı.

TCMB Başkanı ve PPK üyelerinin TL’deki düşüşü ve fiyat istikrarının sağlamak için atacakları gereken her adımda tam desteğim var.

Türkiye’nin hiçbir makro ekonomik problemi çözülemez değil, problemleri daha önce çözdük yine yapabiliriz."

TCMB, faiz artırma kararı aldı

Dolar, TCMB toplantısı haberiyle düşüşe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akıl 24 Mayıs 2018 01:39

    Sarmal olmaz insallah. Bir sararlarsa tam sararlar iyice suyunu çıkarırız. Herkes zarar görür sonra da bir dallama gelir bizi “kurtarır”. Memleket hayrına halk hayrına ne gerekiyorsa geniş istişare ile adim atılmalı bence

  • Serkan24 Mayıs 2018 01:21

    Aldınız türkiye ye 4.5 milyon Suriyeli 1 milyon IRaklı 750 bin afganisttanlı 370 bin filistinli ver bedava her ay maaş her kış kömür parası her hastane ilaç bedava bak şimdi para kalmadı biz don gibi ortada kaldık halen diyorsunuz faiz lobisi yok dış mihraklar yok paralalel yapı geçin bunları milleti kandırmayın artık

  • Misafir23 Mayıs 2018 23:03

    sn.Mehmet ŞİMŞEK siz ULUDAĞ ekonomi zirvesinde! Eski ABD Başkanı Kennedy sözüne hatırlatarak ne demiştiniz?... "Çatı güneşli havada onarılır" (Kennedy) Aynı zirvede;“Aman Borç almayın, ortak alın”“İnşaatla bu iş gitmiyor, kazandıklarınızı imalata yatırın”“Bankadan borç almayın, dolarla dövizle borçlanmayın, şirketinize ortak alın”“Dövizle borçlanmaya yasak koyacağız” açıklamalarını yaptınız. İşadamları da cevap verdi. “Donumuza kadar ipotekliyiz” BENCE EKONOMİ YÖNETİMİ TEDBİR ALMADA ÇOK ÇOK GEÇ KALDI... BOL PARA BOL KREDİ İLE HESAPSIZ HARCAMA YAPILDI...!

  • By Kemal 23 Mayıs 2018 21:00

    Şuan ki politika şu arkadaşlar .. zaman yapmayın sıkın faiz artırın dişinizi sıkın bi seçim bitsin kazanalım koltuğu sağlamlaştıralım sonra milletin anasını diyecem ama onu geçtiler babasını ağlatırız çıkarırız bunları düşünen bir politika

  • Ne dedim ben23 Mayıs 2018 20:47

    Dolarım yok, eurom yok, liram yok, borcum var. Sn. Şimşek biraz borç ver altın tahviline dayalı 5 sene sıfır faizle.

  • eski kaşar23 Mayıs 2018 20:43

    sende biliyorsun hikaye anlatığını şimşek ama yemezler aşagığıda arkadaş çok güzel yazmış KAÇAN GRUP tebrikler kardeşim

  • By Kemal 23 Mayıs 2018 20:39

    Zamanında Kılıçdaroğlu man adasına milyar dolar çıkardılar dediğinde adamı neredeyse akıl hastanesine atacaklardı .iftira dediler yalan dediler .bugun faiş artışı iyi mi sanki yarın bütün bankalar zirve yapar avuçlarını açmışlar zaten faiz lobisi ..bugun piyasaya dolar sokamıyorsun niye çünkü yok .daha önce milleti yaygaraya getirip dolarınızı satın vatana katkı dediniz sattılar o dolarlar noldu hepsi dışarı kaçtı ..kalsaydı yine sizin yerinize vatandaş yapardı vatanı milleti için siz oturun uyumaya devam edin

  • Öbür dünyadan biri23 Mayıs 2018 20:29

    Hayırdır faizin yükselmesine sevinmiş gibisin ideoloji böyle bir şey demekki

  • bu dünyadan biri23 Mayıs 2018 20:58

    Sizin ideolojiniz bile yok. Sizin ideolojiniz RTE nin dediklerine biat etmek etmek.

  • Kaçan Grup23 Mayıs 2018 20:28

    KGF, can suyu, nefes kredileri, emeklilere kaynak gösterilmeden verilen ikramiyeler, konut stoğunu eritmek için ucuz krediler, vergi afları, süper teşvikler. Mali disiplini koruyacağız diyorsanız bunlar olmaz. Öbür taraftan da MB faiz artırıyor. Tek yaptığınız günü kurtarmaya çalışmak uzun vadede çok ağır zarar vermek pahasına hem de.

  • Alpertunga23 Mayıs 2018 20:28

    Arttı ne oldu.Dolar yine çıkmaya başladı.Ülkenin iliklerini,kasalarını boşalttınız.Herkes biliyor Ülkenin durumunu.Sizde kabahat yok.sorun bu millette.Allah ülkemize yardım eylesin.

  • Mg23 Mayıs 2018 20:23

    Bu artış yetersiz 2 güne kalmaz dolar yine şahlanır

  • bu dünyadan biri23 Mayıs 2018 20:18

    Eeeee ne oldu hani faiz yükseltmeyecektiniz? Şimdi de faizin kerametlerini sıralamaya başlarsınız. Ne oldu faiz lobisine istediğini niye verdiniz. Demek ki faiz lobisiyle ortaksınız.

  • mzd23 Mayıs 2018 20:18

    umarım yeter bence 17.5 a çıkarıp gerekirse artırıma devam demek daha anlamlı olurdu zaman gösterecek