E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEuro bölgesi enflasyonu Nisan'da arttı---

Euro bölgesi enflasyonu Nisan'da arttı

Euro bölgesi enflasyonu Nisan'da arttı
28 Nisan 2017 - 12:37 borsagundem.com

Euro bölgesi Nisan enflasyonu yıllık %1.9 ile ECB hedefine ulaştı

Euro bölgesi enflasyonu öncü verilere göre yüzde 1.9 ile beklentilerin üzerinde bir yükseliş göstererek Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) hedefine ulaşırken, çekirdek enflasyon son üç yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Mart ayında yüzde 1.5 olarak gerçekleşen euro bölgesi enflasyonu, Şubat'taki yüzde 2 ile dört yılın zirvesini gördüğü seviyeye de yaklaşmış oldu.
Görüş bildiren uzmanlar, enflasyonun yüzde 1.8 olarak gerçekleşmesini bekliyorlardı fakat dün Almanya'dan açıklanan enflasyon verileri beklentilerin üzerinde açıklanınca piyasalar da bugün euro bölgesi için beklenenin üzerinde bir rakam ihtimaline kendilerini hazırladılar. ECB'nin orta vadede enflasyon hedefi yüzde 2'nin hemen altında bulunuyor. Oynaklık gösteren işlenmemiş gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyon da yüzde 1.2 yükselerek, yine piyasaların yüzde 1'lik beklentilerinin üzerine çıktı. Böylelikle çekirdek enflasyon Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Öncü Nisan enflasyon verileri ECB'nin gevşek para politikasından sıkılaşmaya dönmesi için üzerindeki baskıyı artırabilir. ECB deflasyon tehdidiyle başa çıkabilmek ve büyümeyi yeniden canlandırabilmek amacıyla faiz oranlarını eksilere çekmiş ve 2.3 trilyon Euro tutarında bir varlık alım programı başlatmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)