E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEmtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor---

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor
31 Ağustos 2016 - 08:41 borsagundem.com

Işık FX; son dönemde yaşanan olumlu verilerin faiz artırımı konusunda daha keskin ifadelere neden olduğunu belirtti

Piyasalarda Doların egemenliği devam ediyor. Gün içi yaşanan gelişmeler arasında ABD'de tüketici güveni oldukça güçlü bir performans sergilerken, FED başkan yardımcısı Fischer'ın faiz artırımı sürecine dair yaptığı açıklamalar piyasa fiyatlamalarında etkiliydi. Fischer'ın faiz artırımı sürecinde Eylül toplantısına yaklaşırken şahin tutumunu sürdürdüğünü görmekteyiz. Faiz artırımı için bu birden fazla olabilir söyleminin arkasında duran Fischer'ın ABD'nin güçlü dolara rağmen tam istihdam seviyesinde olduğunu söyledi.

ABD'de tüketici güveni 1 yılın en yüksek seviyesine gelirken, son dönemde yaşanan olumlu verilerin etkisi faiz artırımı konusunda daha keskin ifadeleri beraberinde getiriyor. Tüketici güveni 101.1'e yükselirken, istihdama ilişkin görüşlerini bildiren kişilerin payı 2007 Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Gece saatlerinde gelen Asya verilerinde ise, Japonya hane halkı harcamalarını yüzde 2.5 seviyesine yükseltirken, işsizlik oranı yüzde 3'e düştü. Veriler Japonya tarafında iyi gelse de, faiz artırımı sürecine dair yapılan açıklamaların şahinleşmesi, pariteyi yukarı taşımaya devam ediyor.

EURUSD
Faiz artırımının zamanlamasına yönelik tartışmalar alevlenmeye devam ederken, parite de usulca geri çekilmeler yaşamaya devam ediyor. Dün hem Fischer'ın açıklamaları hem de ABD'den gelen iyi tüketici güveni verisi sonrası, paritede kayıplar genişlemeye başladı. FED başkanı Yellen'ın da Cuma günü yaptığı şahin açıklamaların etkisi de bu tabloda yadsınamaz bir gerekçedir. Bugün ise gözler Almanya'dan gelecek datalarda olacak. FED üyelerinden Rosengren ve Kaskhari'nin açıklamaları takip edilecek. Teknik olarak satış baskısını iyice hisseden paritede 1.1100-1.1060 bölgesi oldukça önemli bir destek. Kırılmalar sağlanırsa 1.1000 hareketi başlayabilir. Yukarıda ise, 1.1205-1.1260 seviyeleri önemli olacaktır. Bu hafta ibre Dolar tarafında olacağa benziyor.

USDTRY
Dün ABD tüketici güveni 1 yılın zirvesinde 101.1 olarak açıklandı. Açıklanan veri Amerikan hallkının istihdam piyasasına ilişkin görüşleri daha iyi duruma geldiğini gösteriyor. Ayrıca Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer Bloomberg televizyonuna verdiği röportajda, Faiz kararında "1 kere yeter" diyemeyiz dedi ve bu yıl Eylül ve Aralık aylarında 2 faiz artışı olabileceğinin sinyalini verdi. Kurda bu açıklamalardan sonra yükseliş hızlandı. 2.95 seviyesinin üzerinde kapanışların devam etmesi ile 2.97-2.99 bölgesi görülebilir. Endeks tarafında 76 bin 500 seviyesinin altında satış baskısı devam edebilir. Dün tatil olan endekste bugün 75 binlere düşüş görülebilir. Bugün yurt içinde ticaret açığı verisini takip edeceğiz.

GBPUSD
Paritede inişli çıkışlı bir günü geride bıraktık. Dünün en önemli gelişmesi Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın açıklamalarıydı. Fischer kademeli faiz artırımının devam etmesi gerektiğini fakat faiz artırım hızını ekonomik verilerin belirleyeceğini söyledi. Fischer ayrıca, negatif faiz uygulayan merkez bankalarının başarılı sonuçlar elde ettiğini söyledi. BBugün ise İngiltere tarafında fiyatlama yaratacak veri akışı bulunmazken, ABD tarafında ADP tarım dışı istihdam ve askıdaki konut satışları açıklanacak. Eylül ayındaki toplantıya kadar özellikle istihdam piyasası göstergelerinin tatmin edici düzeyde açıklanması, Eylül ayı faiz artırım ihtimallerini kuvvetlendirebilir. Pariteye bakacak olursak 1.3120-1.3060 bandında hareket ettiğini görüyoruz. 1.3120'in yukarı yönlü geçilmesi 1.3160 ve 1.3200 seviyelerinin görülmesini sağlayabilir. Aşağı yönlü hareket için ise öncelikle 1.3060 desteğinin kırılması gerekiyor. Hareketin devamında 1.3040 ve 1.3000 seviyeleri takip edilebilir.

BRENT PETROL
Yeni güne hafif alıcılı başlayan petrol fiyatları İran'dan gelen haber ile 1 doların üzerinde değer kaybetti. İran'ın şu andaki petrol üretim miktarının günde 3.85 milyon varil olduğunu söyleyen İran Petrol Bakanı Zengene, İran'ın bir takım plan ve programlamayla yeniden OPEC içinde ikinci petrol üreticisi ülke konumuna gelmeye çalıştığını ifade etti. Zenggene ayrıca, İran ile Irak'ın ortak petrol bölgelerinde şu an için 215 bin varillik üretim yapıldığını, önümüzdeki 3 ay içinde bu rakamın 300 bin varile çıkarılacağını belirtti. Eylül ayında Cezayir'de düzenlenecek konferansta gayri resmi petrol üretim görüşmeleri yapılacak. İran yakın zamanda konferansa katılacağı yönünde açıklama yapsa da, dün yapılan bu açıklama görüşmeler üzerindeki belirsizliği artırmaya devam etti. Teknik olarak ise 48.50 desteği şu an için aşağıdaki en önemli seviye konumunda. Aşağı yönlü geçilmesi durumunda 48.25 ve 48.00 seviyeleri görülebilir. Yükseliş için ise öncelikle 49 doların üzerinde kalınması gerekiyor. Hareketin devamında 49.30 görülebilir.

ALTIN
Haftaya dolar endeksinin pozitif bir başlangıç yaptığını biliyoruz. Jackson Hole'da söz alan Fed Başkanı Yellen dolar endeksinin güçlü seyrine başlangıcını yaptırmıştı. Geride kalan gün içerisinde ABD'den açıklanan tüketici güveni Ağustos ayında son bir yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Hafif gerileme bekllentisinin var olduğu verideki yükseliş hareketi piyasalardaki doların güçlü duruşunu destekledi. Altında satış baskısının artmasına neden olan bu hareket ile birlikte düşüş önemli destek seviyelerine erişmiş durumda. 1310 - 1306 Dolar aralığının son derece önemli olduğu değerli metalde bu seviyelerden görülebilecek tepki alımlarına hazırlıklı olmalıyız. Bu toparlanmaların hedefi ise 1320 ve 1325 dolar seviyeleri olacağa benziyor. Gümüşte ise 18.50 dolar desteği son derece önemli. Bu seviye geçilmediği süre boyunca düşüşler sınırlı kalmaya devam edebilir. Yükselişin önündeki en büyük engel ise 19.00 dolar olarak gözükmekte.

Işık FX 

Günün önemli şirket haberleri - 31.08.2016

 

Morgan Stanley'e göre Fed Eylül'de faiz artırmayacak

 

Piyasalar yoğun veri trafiğine odaklanacak

 

Üç terör örgütüne finansal operasyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)