E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemECB tahvil alımlarını yakında bitirebilir ---

ECB tahvil alımlarını yakında bitirebilir

ECB tahvil alımlarını yakında bitirebilir
24 Ocak 2017 - 22:04 borsagundem.com

ECB'nin üst düzey yöneticilerinden Lautenschlaeger Merkez Bankası'nın tahvil alım programının sona ermesinin yakın olduğu konusunda iyimser olduğunu dile getirdi.


Avrupa Merkez Bankası'nın üst düzey yöneticisi bugün yaptığı açıklamada ECB'nin tahvil alım programında yakın bir zaman içinde geri adımlar atmaya başlayabileceğni dile getirdi. Bu adımın atılması halinde finans piyasalarında volatiliteye neden olması bekleniyor.

ECB'nin altı güçlü üyeden oluşan yönetim kurulundan ilk kez bir isim böyle bir görüşü dile getrirdi. ECB Başkanı Mario Draghi şimdiye kadar 2.3 trilyon euro tutarındaki tahvil alım programına yönelik bir açıklama yapmaktan dikkatle kaçınmıştı. Draghi geçen hafta yaptığı açıklamada da bu konunun merkez bankası toplantısında gündeme gelmediğini dile getirmişti.

Almanya'da enflasyonun yüzde 1.7 seviyesine yükselmesinin ardından ECB'nin gevşeme yönündeki politikaları hakkında soru işaretleri doğmuştyu.

Hamburg'taki bir konferansta konuşan ECB'nin Almanya doğumlu üyesi Sabine Lautenschlaeger, ECB'nin gevşek para politikalarından geri adım atma konusunda çok fazla beklememesi gerektiğini dile getirerek,
"Enflasyonda istikrarlı bir artışa yönelik bütün öngöstergeler mevcut. Bu nedenle yakın bir zaman içinde çıkışa dair soruların gündeme geleceği konusunda iyimserim" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)