E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow'da yine rekor kapanış ---

Dow'da yine rekor kapanış

Dow'da yine rekor kapanış
14 Aralık 2017 - 00:05 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında gelen açıklamalar hisse senedi piyasalarında olumlu yansıma buldu ve Dow Jones endeksinin günü rekor seviyelerde tamamlamasını sağladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında gelen açıklamalar hisse senedi piyasalarında olumlu yansıma buldu ve Dow Jones endeksinin günü rekor seviyelerde tamamlamasını sağladı.

Dow Jones Sanayi endeksi 80.70 puan ve yüzde 0.33 oranında yükselişle 24.585.43 puan, S&P 500 1.26 puan ve yüzde 0.05 oranında düşüşle 2662.96 puan ve Nasdaq Bileşik endeksi 13.48 puan ve yüzde 0.2 oranında yükselişle 6875,80 puandan günü tamamladılar.

Fed'in faiz artırım kararı piyasalar tarafından zaten beklenen bir gelişmeydi. Ancak yatırımcılar Fed'in ilerde yapılabilecek faiz artırımları ve ekonomik görünüm konusundaki değerlendirmelerini bekliyordu. Fed, önümüzdeki yıl 3 kez faiz artırılacağı yönündeki beklentisini korurken, ekonomik büyüme beklentilerini yukarı çekti ve işsizlik oranına dair beklentilerini aşağı çekti. Bu hisse senetleri açısından ooumlu bir gelişme oldu.

Manulife Asset Management'ın küresel varlık yönetimi bölümü başkanı Nathan Thooft, bazı analistlerin Fed'in önümüzdeki yıl için faiz atırım beklentilerini yukarı çekebileceği endişeleri taşdığını belirterek "Daha iyi büyüme oranları konusunda gelen yorumlar insanların dikkatini çekti. Sanırım bu gelişme piyasalara bir parça daha yukarılara sıçrama şansı sundu" değerlendirmelerinde bulunuyor.

Credit Suisse Group AG.'nin hisse senedi işlemleri yöneticilerinden Rob Bernstone ise "Dipten al mantığı halen çalışıyor. Bu konuda değişen bir şey olursa bunu göreceğiz" diyor.

ABD Hazine Tahvillerinin faizi ve ABD doları Fed kararı sonrasında gerileme yaşadı. Doların diğer 16 önde gelen para birimi karşısındaki değerini ölçümleyen WSJ dolar endeksi yüzde 0.5 oranında gerilerken, ABD'nin gösterge 10 yıllık tahvilerinin faizi dünkü kapanışı olan yüzde 2.403 seviyesinden bugün yüzde 2.369 seviyesine geriledi.

Sanayi sektörü hisseleri S&P 500 kapsamındaki alt sektörlerden en çok yükseleni oldu. Sektör şirketlerinden Caterpillar'ın satışlarında artış yaşandığını açıklaması hisselerinin yüzde 3.8 oranında değer kazanmasını sağladı. Boeing hisselerindeki yüzde 1'lik yükseliş de Dow Jones endeksine destek verdi.

Yılın son çeyreğinde karının beklentilerin üst sınırında gelmesini öngördüğünü duyuran Honeywell International'ın hisseleri yüzde 1.7 oranında değer kazandı.

Bazı analistler ise Demokrat partili Doug Jones'un Alabama senatörlük yarışında kazandığı zafer nedeniyle Cumhuriyetçilerin bir sandalye kaybedeceği ve bunun da vergi reformunun yılbaşından önce kabul edilmesini geciktirebileceği endişelerini dile getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)